Menu

Focaccia

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Focaccia

  • 25 g Färsk jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Flingsalt
  • 1/2 Pressad vitlöksklyfta
  • 6 1/2 dl (390g) Vetemjöl (Hög proteinhaltigt)
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Röd lök
  • Färsk Timjan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter tills du fått starka glutentrådar.
  4. Plasta bunken och lägg en bakduk över, låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
  5. Häll ut degen på en oljad plåt med lite flingsalt. Fördela ut den över hela plåten.
  6. Låt den jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas massa hål.
  8. Dela och tryck ner tomaterna, ringla rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.