Menu

Focaccia

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Focaccia

  • 25 g Färsk jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Flingsalt
  • 1/2 Pressad vitlöksklyfta
  • 6 1/2 dl (390g) Vetemjöl (Hög proteinhaltigt)
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Röd lök
  • Färsk Timjan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter tills du fått starka glutentrådar.
  4. Plasta bunken och lägg en bakduk över, låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
  5. Häll ut degen på en oljad plåt med lite flingsalt. Fördela ut den över hela plåten.
  6. Låt den jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas massa hål.
  8. Dela och tryck ner tomaterna, ringla rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Langos

Langos är ju så gott! Och jag lovar att hemlagad langos är mycket godare än tivolilangos. Du kan toppa langosen med vad du tycker om.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!