Menu

Focaccia

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Focaccia

  • 25 g Färsk jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Flingsalt
  • 1/2 Pressad vitlöksklyfta
  • 6 1/2 dl (390g) Vetemjöl (Hög proteinhaltigt)
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Röd lök
  • Färsk Timjan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter tills du fått starka glutentrådar.
  4. Plasta bunken och lägg en bakduk över, låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
  5. Häll ut degen på en oljad plåt med lite flingsalt. Fördela ut den över hela plåten.
  6. Låt den jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas massa hål.
  8. Dela och tryck ner tomaterna, ringla rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!