Menu

Focaccia

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Focaccia

  • 25 g Färsk jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Flingsalt
  • 1/2 Pressad vitlöksklyfta
  • 6 1/2 dl (390g) Vetemjöl (Hög proteinhaltigt)
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Röd lök
  • Färsk Timjan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter tills du fått starka glutentrådar.
  4. Plasta bunken och lägg en bakduk över, låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
  5. Häll ut degen på en oljad plåt med lite flingsalt. Fördela ut den över hela plåten.
  6. Låt den jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas massa hål.
  8. Dela och tryck ner tomaterna, ringla rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Langos

Langos är ju så gott! Och jag lovar att hemlagad langos är mycket godare än tivolilangos. Du kan toppa langosen med vad du tycker om.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …