Menu

Focaccia

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Focaccia

  • 25 g Färsk jäst
  • 3 dl Ljummet vatten
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Flingsalt
  • 1/2 Pressad vitlöksklyfta
  • 6 1/2 dl (390g) Vetemjöl (Hög proteinhaltigt)
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Cocktailtomater
  • Röd lök
  • Färsk Timjan
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter tills du fått starka glutentrådar.
  4. Plasta bunken och lägg en bakduk över, låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
  5. Häll ut degen på en oljad plåt med lite flingsalt. Fördela ut den över hela plåten.
  6. Låt den jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas massa hål.
  8. Dela och tryck ner tomaterna, ringla rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!