Menu

Grissini

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

300 g vatten (ljummet)
320 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
20 g olivolja
15 g jäst
15 g salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och där efter oljan och saltet.
  3. Arbeta degen 10-15 minuter, tills degen har fått starka glutentrådar.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Rulla ut grissinisarna till 1 cm tjocka korvar, lägg dom på en plåt och låt dom jäsa 40 minuter.
  6. Pensla dom med ägg och strö på valfri topping. ( vallmo, sesamfrön, salt, örter, ost, chili mm )
  7. Grädda dom i 20-25 minuter på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !