Menu

Grissini

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

300 g vatten (ljummet)
320 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
20 g olivolja
15 g jäst
15 g salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och där efter oljan och saltet.
  3. Arbeta degen 10-15 minuter, tills degen har fått starka glutentrådar.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Rulla ut grissinisarna till 1 cm tjocka korvar, lägg dom på en plåt och låt dom jäsa 40 minuter.
  6. Pensla dom med ägg och strö på valfri topping. ( vallmo, sesamfrön, salt, örter, ost, chili mm )
  7. Grädda dom i 20-25 minuter på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!