Menu

Grissini

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

300 g vatten (ljummet)
320 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
20 g olivolja
15 g jäst
15 g salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och där efter oljan och saltet.
  3. Arbeta degen 10-15 minuter, tills degen har fått starka glutentrådar.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Rulla ut grissinisarna till 1 cm tjocka korvar, lägg dom på en plåt och låt dom jäsa 40 minuter.
  6. Pensla dom med ägg och strö på valfri topping. ( vallmo, sesamfrön, salt, örter, ost, chili mm )
  7. Grädda dom i 20-25 minuter på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/