Menu

Grissini

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

300 g vatten (ljummet)
320 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
20 g olivolja
15 g jäst
15 g salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och där efter oljan och saltet.
  3. Arbeta degen 10-15 minuter, tills degen har fått starka glutentrådar.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Rulla ut grissinisarna till 1 cm tjocka korvar, lägg dom på en plåt och låt dom jäsa 40 minuter.
  6. Pensla dom med ägg och strö på valfri topping. ( vallmo, sesamfrön, salt, örter, ost, chili mm )
  7. Grädda dom i 20-25 minuter på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !