Menu

Grissini

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

300 g vatten (ljummet)
320 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
20 g olivolja
15 g jäst
15 g salt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt mjölet och där efter oljan och saltet.
  3. Arbeta degen 10-15 minuter, tills degen har fått starka glutentrådar.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Rulla ut grissinisarna till 1 cm tjocka korvar, lägg dom på en plåt och låt dom jäsa 40 minuter.
  6. Pensla dom med ägg och strö på valfri topping. ( vallmo, sesamfrön, salt, örter, ost, chili mm )
  7. Grädda dom i 20-25 minuter på 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!