Langos
- Details
- Leave a Comment
Deg
- 25 gram jäst
- 3 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 kokt potatis (ca 90g)
- 7 dl (420g) vetemjöl
- 1 liter rapsolja
Vitlölsolja
- 3 msk olja
- 2 pressade vitlökar
- Lös upp gästen i vattnet
- Mosa potatisen och tillsätt allt förutom sockret och saltet. Kör ihop allt till en deg.
- Tillsätt socker och salt. Fortsätt köra i ca 15 minuter på låg hastighet.
- Låt jäsa i 40 minuter.
- Dela degen på 8-10 bitar. Antingen kavlar du ut dom eller så tummar du ut dom som man gör med en pizza.
- Lägg dom på en mjölad handduk och lägg även en handduk över dom.
- Låt dom jäsa medans du värmer oljan till 180-200 grader.
- Fritera dom ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg dom sedan på ett hushållspapper så att fettet rinner av.
- Pensla gärna langosen med vitlöksolja
TIPS:
Om du vet med dig att du inte kommer äta upp alla så kan du plasta in dom i portionsbollar och frysa dom. Den dag man ska använda dom så tar man bort plasten och låter dom tina antingen i rumstemperatur eller i kylskåpet. Gärna med en handduk över. Så är det bara att kavla ut dom och fritera som vanligt.