Menu

Langos

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Deg

  • 25 gram jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 kokt potatis (ca 90g)
  • 7 dl (420g) vetemjöl
  • 1 liter rapsolja

Vitlölsolja

  • 3 msk olja
  • 2 pressade vitlökar
  1. Lös upp gästen i vattnet
  2. Mosa potatisen och tillsätt allt förutom sockret och saltet. Kör ihop allt till en deg.
  3. Tillsätt socker och salt. Fortsätt köra i ca 15 minuter på låg hastighet.
  4. Låt jäsa i 40 minuter.
  5. Dela degen på 8-10 bitar. Antingen kavlar du ut dom eller så tummar du ut dom som man gör med en pizza.
  6. Lägg dom på en mjölad handduk och lägg även en handduk över dom.
  7. Låt dom jäsa medans du värmer oljan till 180-200 grader.
  8. Fritera dom ca 3-4 minuter på varje sida. Lägg dom sedan på ett hushållspapper så att fettet rinner av.
  9. Pensla gärna langosen med vitlöksolja

TIPS:

Om du vet med dig att du inte kommer äta upp alla så kan du plasta in dom i portionsbollar och frysa dom. Den dag man ska använda dom så tar man bort plasten och låter dom tina antingen i rumstemperatur eller i kylskåpet. Gärna med en handduk över. Så är det bara att kavla ut dom och fritera som vanligt.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!