Menu

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Dag 1

Deg

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 80 g Socker
  • 1 1/2 msk mortlad kardemumma
  • 15 g Jäst
  • 700 g Mjöl
  • 20 g Salt
  • 200 g Smör (rumsvarmt)

 

  • 1 Ägg
  • 1/2 dl Mjölk

 

  1. Blanda allt utom smöret och saltet i en matberedare och låt den gå tills du fått en fin deg med starka glutentrådar. Ca 10-15 minuter
  2. Tillsätt saltet och smöret och kör på låg hastighet tills smöret har arbetats in.
  3. Plasta bunken, lägg en handduk över och låt den stå i kylen över natten.

Chokladganche

  • 250 g Mörk choklad
  • 2 1/2 dl Grädde
  1. Hacka chokladen och lägg den i en ren bunke
  2. Värm grädden tills den precis börjar koka
  3. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills det blir en blank och len chokladkräm
  4. Lägg plast över så den kommer i kontakt med ganachen och låt den stå i rumstemperatur över natten, det går att ställa den i kylen också med den blir inte alls lika len och krämig då.

Dag 2 

  1. Baka ut bullarna och låt dom jäsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar
  2. Pensla bullarna med ägg och mjölkblandningen
  3. Grädda på 220 grädde i ca 10 minuter
  4. Låt dom svalna på galler under en bakduk

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.