Menu

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Dag 1

Deg

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 80 g Socker
  • 1 1/2 msk mortlad kardemumma
  • 15 g Jäst
  • 700 g Mjöl
  • 20 g Salt
  • 200 g Smör (rumsvarmt)

 

  • 1 Ägg
  • 1/2 dl Mjölk

 

  1. Blanda allt utom smöret och saltet i en matberedare och låt den gå tills du fått en fin deg med starka glutentrådar. Ca 10-15 minuter
  2. Tillsätt saltet och smöret och kör på låg hastighet tills smöret har arbetats in.
  3. Plasta bunken, lägg en handduk över och låt den stå i kylen över natten.

Chokladganche

  • 250 g Mörk choklad
  • 2 1/2 dl Grädde
  1. Hacka chokladen och lägg den i en ren bunke
  2. Värm grädden tills den precis börjar koka
  3. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills det blir en blank och len chokladkräm
  4. Lägg plast över så den kommer i kontakt med ganachen och låt den stå i rumstemperatur över natten, det går att ställa den i kylen också med den blir inte alls lika len och krämig då.

Dag 2 

  1. Baka ut bullarna och låt dom jäsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar
  2. Pensla bullarna med ägg och mjölkblandningen
  3. Grädda på 220 grädde i ca 10 minuter
  4. Låt dom svalna på galler under en bakduk

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …