Menu

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Dag 1

Deg

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 80 g Socker
  • 1 1/2 msk mortlad kardemumma
  • 15 g Jäst
  • 700 g Mjöl
  • 20 g Salt
  • 200 g Smör (rumsvarmt)

 

  • 1 Ägg
  • 1/2 dl Mjölk

 

  1. Blanda allt utom smöret och saltet i en matberedare och låt den gå tills du fått en fin deg med starka glutentrådar. Ca 10-15 minuter
  2. Tillsätt saltet och smöret och kör på låg hastighet tills smöret har arbetats in.
  3. Plasta bunken, lägg en handduk över och låt den stå i kylen över natten.

Chokladganche

  • 250 g Mörk choklad
  • 2 1/2 dl Grädde
  1. Hacka chokladen och lägg den i en ren bunke
  2. Värm grädden tills den precis börjar koka
  3. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills det blir en blank och len chokladkräm
  4. Lägg plast över så den kommer i kontakt med ganachen och låt den stå i rumstemperatur över natten, det går att ställa den i kylen också med den blir inte alls lika len och krämig då.

Dag 2 

  1. Baka ut bullarna och låt dom jäsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar
  2. Pensla bullarna med ägg och mjölkblandningen
  3. Grädda på 220 grädde i ca 10 minuter
  4. Låt dom svalna på galler under en bakduk

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!