Menu

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Dag 1

Deg

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 80 g Socker
  • 1 1/2 msk mortlad kardemumma
  • 15 g Jäst
  • 700 g Mjöl
  • 20 g Salt
  • 200 g Smör (rumsvarmt)

 

  • 1 Ägg
  • 1/2 dl Mjölk

 

  1. Blanda allt utom smöret och saltet i en matberedare och låt den gå tills du fått en fin deg med starka glutentrådar. Ca 10-15 minuter
  2. Tillsätt saltet och smöret och kör på låg hastighet tills smöret har arbetats in.
  3. Plasta bunken, lägg en handduk över och låt den stå i kylen över natten.

Chokladganche

  • 250 g Mörk choklad
  • 2 1/2 dl Grädde
  1. Hacka chokladen och lägg den i en ren bunke
  2. Värm grädden tills den precis börjar koka
  3. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills det blir en blank och len chokladkräm
  4. Lägg plast över så den kommer i kontakt med ganachen och låt den stå i rumstemperatur över natten, det går att ställa den i kylen också med den blir inte alls lika len och krämig då.

Dag 2 

  1. Baka ut bullarna och låt dom jäsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar
  2. Pensla bullarna med ägg och mjölkblandningen
  3. Grädda på 220 grädde i ca 10 minuter
  4. Låt dom svalna på galler under en bakduk

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.