Menu

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Dag 1

Deg

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 80 g Socker
  • 1 1/2 msk mortlad kardemumma
  • 15 g Jäst
  • 700 g Mjöl
  • 20 g Salt
  • 200 g Smör (rumsvarmt)

 

  • 1 Ägg
  • 1/2 dl Mjölk

 

  1. Blanda allt utom smöret och saltet i en matberedare och låt den gå tills du fått en fin deg med starka glutentrådar. Ca 10-15 minuter
  2. Tillsätt saltet och smöret och kör på låg hastighet tills smöret har arbetats in.
  3. Plasta bunken, lägg en handduk över och låt den stå i kylen över natten.

Chokladganche

  • 250 g Mörk choklad
  • 2 1/2 dl Grädde
  1. Hacka chokladen och lägg den i en ren bunke
  2. Värm grädden tills den precis börjar koka
  3. Häll grädden över chokladen och rör försiktigt tills det blir en blank och len chokladkräm
  4. Lägg plast över så den kommer i kontakt med ganachen och låt den stå i rumstemperatur över natten, det går att ställa den i kylen också med den blir inte alls lika len och krämig då.

Dag 2 

  1. Baka ut bullarna och låt dom jäsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar
  2. Pensla bullarna med ägg och mjölkblandningen
  3. Grädda på 220 grädde i ca 10 minuter
  4. Låt dom svalna på galler under en bakduk

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Dulce de Leche fyllda Macarons

Fräschheten i crème fraichen den söta kolasmaken av Dulce de Lechen gifter så väl i munnen och kokosen ger macaronen ett lyxigt utseende men även smaken lyfter hela smak kombinationen.

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.