Menu

Saftig rödvinbärskaka med kanel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Sockerkaka

  • 225 g smör
  • 5 1/2 dl (495g) strösocker
  • 7 dl (420g) vetemjöl
  • 2 dl (80g) kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 3 st ägg
  • 2 dl vinbär
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa.
  4. Blanda i dom torra ingredienserna varvat med mjölken och yoghurten, blanda väl.
  5. Vänd in vinbären.
  6. Fyll formen till 3/4 och grädda i ca 90 minuter.
  7. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.

Glasyr

  • 1/2 dl grädde
  • 30 g mörk choklad
  • 1/2 dl (30g) florsocker
  1. Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och florsockret.
  2. Rör om tills det blir en blank och klumpfri glasyr.
  3. Låt den svalna lite så blir den inte så rinnig.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.