Menu

Saftig rödvinbärskaka med kanel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Sockerkaka

  • 225 g smör
  • 5 1/2 dl (495g) strösocker
  • 7 dl (420g) vetemjöl
  • 2 dl (80g) kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 3 st ägg
  • 2 dl vinbär
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa.
  4. Blanda i dom torra ingredienserna varvat med mjölken och yoghurten, blanda väl.
  5. Vänd in vinbären.
  6. Fyll formen till 3/4 och grädda i ca 90 minuter.
  7. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.

Glasyr

  • 1/2 dl grädde
  • 30 g mörk choklad
  • 1/2 dl (30g) florsocker
  1. Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och florsockret.
  2. Rör om tills det blir en blank och klumpfri glasyr.
  3. Låt den svalna lite så blir den inte så rinnig.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/