Menu

Saftig rödvinbärskaka med kanel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Sockerkaka

  • 225 g smör
  • 5 1/2 dl (495g) strösocker
  • 7 dl (420g) vetemjöl
  • 2 dl (80g) kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 3 st ägg
  • 2 dl vinbär
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa.
  4. Blanda i dom torra ingredienserna varvat med mjölken och yoghurten, blanda väl.
  5. Vänd in vinbären.
  6. Fyll formen till 3/4 och grädda i ca 90 minuter.
  7. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.

Glasyr

  • 1/2 dl grädde
  • 30 g mörk choklad
  • 1/2 dl (30g) florsocker
  1. Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och florsockret.
  2. Rör om tills det blir en blank och klumpfri glasyr.
  3. Låt den svalna lite så blir den inte så rinnig.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.