Menu

Saftig rödvinbärskaka med kanel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Sockerkaka

  • 225 g smör
  • 5 1/2 dl (495g) strösocker
  • 7 dl (420g) vetemjöl
  • 2 dl (80g) kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 3 st ägg
  • 2 dl vinbär
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa.
  4. Blanda i dom torra ingredienserna varvat med mjölken och yoghurten, blanda väl.
  5. Vänd in vinbären.
  6. Fyll formen till 3/4 och grädda i ca 90 minuter.
  7. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.

Glasyr

  • 1/2 dl grädde
  • 30 g mörk choklad
  • 1/2 dl (30g) florsocker
  1. Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och florsockret.
  2. Rör om tills det blir en blank och klumpfri glasyr.
  3. Låt den svalna lite så blir den inte så rinnig.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …