Saftig rödvinbärskaka med kanel
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Sockerkaka
- 225 g smör
- 5 1/2 dl (495g) strösocker
- 7 dl (420g) vetemjöl
- 2 dl (80g) kakao
- 3 tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- 1/2 tsk salt
- 3 1/2 dl mjölk
- 1/2 dl vaniljyoghurt
- 3 st ägg
- 2 dl vinbär
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Vispa socker och smör poröst.
- Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa.
- Blanda i dom torra ingredienserna varvat med mjölken och yoghurten, blanda väl.
- Vänd in vinbären.
- Fyll formen till 3/4 och grädda i ca 90 minuter.
- Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.
Glasyr
- 1/2 dl grädde
- 30 g mörk choklad
- 1/2 dl (30g) florsocker
- Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och florsockret.
- Rör om tills det blir en blank och klumpfri glasyr.
- Låt den svalna lite så blir den inte så rinnig.

Saftig sockerkaka smaksatt med te
Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde
Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Nötfria Pepparkaksmacarons
Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Saltlakritsfudge
En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Chokladbollspaj
Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …