Menu

Vit choklad och halloncheesecake

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 200 g Digestivekex
  • 100 g Smält smör
  1. Mixa kexen och smöret i en matberedare
  2. Tryck ut det i en form som är ca 22cm och ca 3 minuter upp på kanterna
  3. Grädda I ca 10 minuter på 150 grader

Fyllning

  • 400 g Fhiladelphiaost
  • 60 g Socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 200 g Vit choklad
  • 1 dl Grädde
  • 4 dl Hallon
  1. Vispa osten, socker och vaniljen så den blir smidig att använda, vispa in äggen ett åt gången.
  2. Smält chokladen med grädden på svag värme, häll ner chokladen i blandningen i en fin stråle
  3. Vispa tills allt har blandas väl
  4. Mosa hallonen med en gaffel och vänd in dom i blandningen med en slickepott,
  5. Grädda cheesecaken i ca 50 minuter

Chokladganache

  • 125 g Mörk choklad (Finhackad)
  • 1,25 dl Grädde
  1. Värm grädden och häll den sedan över chokladen, rör försiktigt tills all choklad har smält och den har blivit len och blank.
  2. Låt den svalna lite innan du häller den över den svala cheesecaken
  3. Låt stå i ca 3-4 timmar så allt får sätta sig innan du serverar den

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!