Menu

Vit choklad och halloncheesecake

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 200 g Digestivekex
  • 100 g Smält smör
  1. Mixa kexen och smöret i en matberedare
  2. Tryck ut det i en form som är ca 22cm och ca 3 minuter upp på kanterna
  3. Grädda I ca 10 minuter på 150 grader

Fyllning

  • 400 g Fhiladelphiaost
  • 60 g Socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 200 g Vit choklad
  • 1 dl Grädde
  • 4 dl Hallon
  1. Vispa osten, socker och vaniljen så den blir smidig att använda, vispa in äggen ett åt gången.
  2. Smält chokladen med grädden på svag värme, häll ner chokladen i blandningen i en fin stråle
  3. Vispa tills allt har blandas väl
  4. Mosa hallonen med en gaffel och vänd in dom i blandningen med en slickepott,
  5. Grädda cheesecaken i ca 50 minuter

Chokladganache

  • 125 g Mörk choklad (Finhackad)
  • 1,25 dl Grädde
  1. Värm grädden och häll den sedan över chokladen, rör försiktigt tills all choklad har smält och den har blivit len och blank.
  2. Låt den svalna lite innan du häller den över den svala cheesecaken
  3. Låt stå i ca 3-4 timmar så allt får sätta sig innan du serverar den

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mangoglaserad moussetårta

Botten 1 st Ägg 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 2 tsk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Chokladbräck

Är ni ute i sista minuten och åt upp allt godis igår på uppesittarkvällen så är det här perfekt!
Smält chokladen och strö på precis vad du vill!!
Bara fantasin som sätter stopp!
God Jul på er alla!!

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.