Menu

Chokladkubb

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Chokladkubb

  • 400 g Strösocker
  • 220 g Rumstempererat smör
  • 1 kg Vetemjöl
  • 40 g Kakao
  • 2 tsk Hjortronsalt
  • 5 dl Mjölk
  • 1 tsk Bittermandel (essens)
  • 150 g Hackad choklad

 

  • 1 Ägg
  • Pärlsocker

 

  1. Rör ihop smöret och sockret
  2. Nyp ihop dom torra ingredienserna med smöret till en deg
  3. Tillsätt mjölken och knåda ihop den tills den är smidig
  4. Knåda in chokladen väl
  5. Dela degen i två bitar och rulla ut två rullar som du skär upp i ca 2cm bitar
  6. Du ska få ut ca 20 från varje rulle
  7. Lägg dom på plåt med snittytan uppåt, pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över dom
  8. Grädda dom på 200 grader i ca 12 minuter
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.