Menu

Chokladkubb

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Chokladkubb

  • 400 g Strösocker
  • 220 g Rumstempererat smör
  • 1 kg Vetemjöl
  • 40 g Kakao
  • 2 tsk Hjortronsalt
  • 5 dl Mjölk
  • 1 tsk Bittermandel (essens)
  • 150 g Hackad choklad

 

  • 1 Ägg
  • Pärlsocker

 

  1. Rör ihop smöret och sockret
  2. Nyp ihop dom torra ingredienserna med smöret till en deg
  3. Tillsätt mjölken och knåda ihop den tills den är smidig
  4. Knåda in chokladen väl
  5. Dela degen i två bitar och rulla ut två rullar som du skär upp i ca 2cm bitar
  6. Du ska få ut ca 20 från varje rulle
  7. Lägg dom på plåt med snittytan uppåt, pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över dom
  8. Grädda dom på 200 grader i ca 12 minuter
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.