Menu

Chokladkubb

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Chokladkubb

  • 400 g Strösocker
  • 220 g Rumstempererat smör
  • 1 kg Vetemjöl
  • 40 g Kakao
  • 2 tsk Hjortronsalt
  • 5 dl Mjölk
  • 1 tsk Bittermandel (essens)
  • 150 g Hackad choklad

 

  • 1 Ägg
  • Pärlsocker

 

  1. Rör ihop smöret och sockret
  2. Nyp ihop dom torra ingredienserna med smöret till en deg
  3. Tillsätt mjölken och knåda ihop den tills den är smidig
  4. Knåda in chokladen väl
  5. Dela degen i två bitar och rulla ut två rullar som du skär upp i ca 2cm bitar
  6. Du ska få ut ca 20 från varje rulle
  7. Lägg dom på plåt med snittytan uppåt, pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över dom
  8. Grädda dom på 200 grader i ca 12 minuter
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.