Menu

Churros

  • Details
  • Related Items

Churros

  • 2 dl Vatten
  • 125g Vetemjöl
  • 80g Smör
  • 50g Socker
  • 4g Salt
  • 3 Ägg

 

Sockerblandning 

  • 2 dl Socker
  • 2 msk Kanel
  1. Koka upp vatten, smör, socker och salt
  2. Tillsätt mjölet och rosta smeten några minuter. Den ska liksom falla isär och gå sönder i småbitar när du vispar den.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa in ett ägg åt gången.
  4. Låt den svalna lite
  5. Värm oljan till 180-190 grader.
  6. Spritsa ner smeten i oljan och fritera ca 5 min, tills dom fått en fin färg.
  7. Rulla dom i en blandning med socker och kanel

Chokladkräm

  • 2 dl Grädde
  • 150 g Hackad Choklad
  • 30 g Honung
  • 1 msk Vanilj
  1. Värm grädde, honung och vaniljen
  2. Häll den över den hackade chokladen och rör tills det blir en blank och slät chokladkräm.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …