Menu

Churros

  • Details
  • Related Items

Churros

  • 2 dl Vatten
  • 125g Vetemjöl
  • 80g Smör
  • 50g Socker
  • 4g Salt
  • 3 Ägg

 

Sockerblandning 

  • 2 dl Socker
  • 2 msk Kanel
  1. Koka upp vatten, smör, socker och salt
  2. Tillsätt mjölet och rosta smeten några minuter. Den ska liksom falla isär och gå sönder i småbitar när du vispar den.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa in ett ägg åt gången.
  4. Låt den svalna lite
  5. Värm oljan till 180-190 grader.
  6. Spritsa ner smeten i oljan och fritera ca 5 min, tills dom fått en fin färg.
  7. Rulla dom i en blandning med socker och kanel

Chokladkräm

  • 2 dl Grädde
  • 150 g Hackad Choklad
  • 30 g Honung
  • 1 msk Vanilj
  1. Värm grädde, honung och vaniljen
  2. Häll den över den hackade chokladen och rör tills det blir en blank och slät chokladkräm.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.