Menu

Churros

  • Details
  • Related Items

Churros

  • 2 dl Vatten
  • 125g Vetemjöl
  • 80g Smör
  • 50g Socker
  • 4g Salt
  • 3 Ägg

 

Sockerblandning 

  • 2 dl Socker
  • 2 msk Kanel
  1. Koka upp vatten, smör, socker och salt
  2. Tillsätt mjölet och rosta smeten några minuter. Den ska liksom falla isär och gå sönder i småbitar när du vispar den.
  3. Ta kastrullen från värmen och vispa in ett ägg åt gången.
  4. Låt den svalna lite
  5. Värm oljan till 180-190 grader.
  6. Spritsa ner smeten i oljan och fritera ca 5 min, tills dom fått en fin färg.
  7. Rulla dom i en blandning med socker och kanel

Chokladkräm

  • 2 dl Grädde
  • 150 g Hackad Choklad
  • 30 g Honung
  • 1 msk Vanilj
  1. Värm grädde, honung och vaniljen
  2. Häll den över den hackade chokladen och rör tills det blir en blank och slät chokladkräm.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.