Menu

Glaserad moussetårta

  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items

Botten

  • 2 st Ägg
  • 3/4 dl Strösocker
  • 3/4 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 msk Hett vatten
  1. Vispa ägg och socker vitt och luftigt
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i äggblandningen, Och rör ner vattnet
  3. Häll smeten i en springform som är 20 cm i diameter. Grädda på 225 grader i 7-8 minuter

Björnbärspannacotta 

  • 2 Gelatinblad
  • 2 1/2 dl Grädde
  • 200 g Björnbär
  • 1 Vaniljstång
  • 1 dl Strösocker
  1. Blötlägg gelatinbladen
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp allt utom gelatinet, Ta ur vaniljstången och mixa blandningen.
  4. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dom i blandningen. Rör tills gelatinet har löst upp sig helt.
  5. Sila om du vill ha bort kärnorna.
  6. Låt pannacottan stå ett tag så den börjar att sätta sig innan du häller den över chokladbotten. Annars så suger botten åt sig pannacottan.

 

Mörk chokladmousse 

  • 200 g Mörkchoklad
  • 2 st Äggulor
  • 2 msk Florsocker
  • 3 dl Grädde
  1. Smält Chokladen över vattenbad, vispa under tiden äggulan och sockret till en krämig smet.
  2. Vispa grädden ganska lös.
  3. Blanda äggblandningen och chokladen, skulle den klumpa sig, sätt den över vattenbadet och värm på den försiktigt med lite utav grädden.
  4. Ta en slev utav grädden och rör ut det i chokladen, sen häller du chokladen över grädden och vänder runt den tills allt har blandats.
  5. Häll det över den avsvalnade pannacottan och ställ den i kylen

Vit chokladmousse

  • 4 Gelatinblad
  • 1 1/4 + 7 dl Grädde
  • 300 g Hackad Vit choklad
  • 2/3 dl Socker
  • 1 msk Vatten
  • 4 st Äggulor
  1. Blötlägg Gelatinbladen i kallt vatten
  2. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen
  3. Vispa 7 dl Grädde löst
  4. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och sjud tills temperaturen har nått 121 grader.
  5. Vispa under tiden äggulorna krämiga.
  6. Häll sockerlagen i en fin stråle samtidigt som du vispar med elvisp.
  7. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme tills dom har smält, häll dom i en fin stråle i äggblandningen, fortsätt vispa tills blandningen har svalnat,
  8. Vänd ner chokladen i blandningen där efter grädden.
  9. Flytta nu över tårtan från 20 cm formen till en form som är 23 cm
  10. Häll den vita chokladmoussen över och runt om, knacka och skaka lite försiktigt så det inte finns nå luftfickor kvar.
  11. Ställ in tårtan i frysen nu. Den ska frysas minst 4 timmar. gärna över natten

Glazen

Vit Chokladglaze

  • 3 dl Grädde
  • 150 g Hackad Vit choklad
  • 4 st Gelatinblad
  • 50 g Glukos
  • 2 msk Titandioxid
  1. Blötlägg Gelatinbladen i kallt vatten
  2. Koka upp grädde och glukos och rör ner dom blötlagda gelatinbladen
  3. Häll det över den vita chokladen och rör om, tillsätt titandioxiden, mixa gärna blandningen. För säkerhets skull kan du sila den, så det inte finns nå klumpar
  4. Ställ den i kylen över natten.
  5. Värm upp den och låt den svalna till 35 grader innan du använder den
  6. Färja den om du vill

Mörk chokladglaze

  • 4 dl Grädde
  • 250 g Mörk choklad
  • 5 st Gelatinblad
  • 75 g Glukos
  • 50 g Socker
  • 100 g Salt lakrits sirap
  • Svart pastafärg
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
  2. Koka övriga ingredienser med grädden, rör ner gelatinbladen i blandningen, rör tills dom löst upp sig.
  3. Ställ den i kylen över natten, värm upp den och låt den svalna till 35 grader innan användning.
  4. Ställ nu den frusna tårtan på ett galler eller en upp och nervänd bunke .
  5. Häl glazen över tårtan , dra gärna med en rak spattel över tårtan så man får bort överskottet.
  6. Nu droppar du dom andra färgerna på den svarta glazen, blås med munnen eller med en airbrush. Tills du får det mönster du vill ha!
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Samantha skriver:

    I was just looking at your Glaserad moussetårta site and see that your website has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you don’t already know… There is a website network which already has more than 16 million users, and most of the users are looking for websites like yours. By getting your website on this network you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://jawaidali.com/redirectURL/5d – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted visitors who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your site? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your website on the network I am describing. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the network before paying anything at all. All the popular sites are using this network to boost their readership and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful website works… Here’s to your success! Find out more here: http://url.laspas.gr/ak

  2. Emma skriver:

    Flytande glykos? 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!