Menu

Nutella chokladbollar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl cornflakes (frukostflingor)
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk marsanpulver
  • 1 msk vaniljpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl nutella
  • 2 msk starkt kaffe
  • pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att klicka ut 20-25st klickar utav nutellan på en liten bricka med bakplåtspapper. Ställ in den i frysen.
  2. Mixa dom torra ingredienserna i en matberedare tills det är finns mixat.
  3. Tillsätt smöret och kaffet, mixa tills du fått en slät smet.
  4. Är smeten för lös så ställer du in den i kylen en stund.
  5. Nu rullar du en chokladboll, trycker in den frysta nutellaklicken, rulla runt bollen i i handen så den blir rund och fin.
  6. Rulla den i pärlsocker eller kokosflingor så hela bollen blir täckt.
  7. Lägg dom på ett fat och ställ den i kylen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.