Menu

Nutella chokladbollar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl cornflakes (frukostflingor)
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk marsanpulver
  • 1 msk vaniljpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl nutella
  • 2 msk starkt kaffe
  • pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att klicka ut 20-25st klickar utav nutellan på en liten bricka med bakplåtspapper. Ställ in den i frysen.
  2. Mixa dom torra ingredienserna i en matberedare tills det är finns mixat.
  3. Tillsätt smöret och kaffet, mixa tills du fått en slät smet.
  4. Är smeten för lös så ställer du in den i kylen en stund.
  5. Nu rullar du en chokladboll, trycker in den frysta nutellaklicken, rulla runt bollen i i handen så den blir rund och fin.
  6. Rulla den i pärlsocker eller kokosflingor så hela bollen blir täckt.
  7. Lägg dom på ett fat och ställ den i kylen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Choklad Cheesecake

Choklad Cheesecake 250 g Maryland Cookies 2 msk Smält Smör 600 g Philadelphia Ost 1,8 dl Socker 2 tsk Vaniljpulver 225 g Mörk Choklad 0,5 dl Ljummet Kaffe 3 st Ägg Glasyr 140 g Mörk …

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!