Nutella chokladbollar
- Details
- Leave a Comment
- 3 dl havregryn
- 4 dl cornflakes (frukostflingor)
- 2 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 3 msk marsanpulver
- 1 msk vaniljpulver
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl nutella
- 2 msk starkt kaffe
- pärlsocker eller kokosflingor
- Börja med att klicka ut 20-25st klickar utav nutellan på en liten bricka med bakplåtspapper. Ställ in den i frysen.
- Mixa dom torra ingredienserna i en matberedare tills det är finns mixat.
- Tillsätt smöret och kaffet, mixa tills du fått en slät smet.
- Är smeten för lös så ställer du in den i kylen en stund.
- Nu rullar du en chokladboll, trycker in den frysta nutellaklicken, rulla runt bollen i i handen så den blir rund och fin.
- Rulla den i pärlsocker eller kokosflingor så hela bollen blir täckt.
- Lägg dom på ett fat och ställ den i kylen.