Menu

Nutella chokladbollar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl cornflakes (frukostflingor)
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk marsanpulver
  • 1 msk vaniljpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl nutella
  • 2 msk starkt kaffe
  • pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att klicka ut 20-25st klickar utav nutellan på en liten bricka med bakplåtspapper. Ställ in den i frysen.
  2. Mixa dom torra ingredienserna i en matberedare tills det är finns mixat.
  3. Tillsätt smöret och kaffet, mixa tills du fått en slät smet.
  4. Är smeten för lös så ställer du in den i kylen en stund.
  5. Nu rullar du en chokladboll, trycker in den frysta nutellaklicken, rulla runt bollen i i handen så den blir rund och fin.
  6. Rulla den i pärlsocker eller kokosflingor så hela bollen blir täckt.
  7. Lägg dom på ett fat och ställ den i kylen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …