Menu

Nutella chokladbollar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl cornflakes (frukostflingor)
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk marsanpulver
  • 1 msk vaniljpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl nutella
  • 2 msk starkt kaffe
  • pärlsocker eller kokosflingor
  1. Börja med att klicka ut 20-25st klickar utav nutellan på en liten bricka med bakplåtspapper. Ställ in den i frysen.
  2. Mixa dom torra ingredienserna i en matberedare tills det är finns mixat.
  3. Tillsätt smöret och kaffet, mixa tills du fått en slät smet.
  4. Är smeten för lös så ställer du in den i kylen en stund.
  5. Nu rullar du en chokladboll, trycker in den frysta nutellaklicken, rulla runt bollen i i handen så den blir rund och fin.
  6. Rulla den i pärlsocker eller kokosflingor så hela bollen blir täckt.
  7. Lägg dom på ett fat och ställ den i kylen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.