Menu

Saftig sockerkaka smaksatt med te

  • Details
  • Related Items

Saftig sockerkaka

Ingredienser

  • 4 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 3 dl Mjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 6 msk kokande vatten
  • 2 msk valfritt te
  • 2 msk valfritt te
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Mortla 2 msk valfritt te
  2. Häll 6 msk kokande vatten över 2 msk valfritt te och låt det stå och dra
  3. Vispa ägg och socker tjockt och krämigt
  4. Sikta ner det mortlade teet och vispa en minut till
  5. Blanda dom torra ingredienserna väl och sikta ner dom i äggbandningen
  6. Vänd in det i äggblandningen
  7. Tillsätt ”tevattnet” och blanda in det i smeten
  8. Smörj och bröa formen med kokosflingor
  9. Grädda kakan i ca 35-40 minuter

Chokladglasyr

Ingredienser

  1. 3 Msk kakao
  2. 2 dl Florsocker
  3. 1-2 msk vatten

Instruktioner

  1. Blanda dom torra ingredienserna och tillsätt lite vatten åt gången tills du får en tjock glasyr
  2. Häll den över kakan när den har svalnat och strössla lite kokos över
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Choklad Cheesecake

Choklad Cheesecake 250 g Maryland Cookies 2 msk Smält Smör 600 g Philadelphia Ost 1,8 dl Socker 2 tsk Vaniljpulver 225 g Mörk Choklad 0,5 dl Ljummet Kaffe 3 st Ägg Glasyr 140 g Mörk …

Saftig rödvinbärskaka med kanel

En saftig chokladkaka med inslag av dom syrliga vinbären. En söt och härlig chokladglasyr rinner över kakan.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …