Menu

Saftig sockerkaka smaksatt med te

  • Details
  • Related Items

Saftig sockerkaka

Ingredienser

  • 4 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 3 dl Mjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 6 msk kokande vatten
  • 2 msk valfritt te
  • 2 msk valfritt te
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Mortla 2 msk valfritt te
  2. Häll 6 msk kokande vatten över 2 msk valfritt te och låt det stå och dra
  3. Vispa ägg och socker tjockt och krämigt
  4. Sikta ner det mortlade teet och vispa en minut till
  5. Blanda dom torra ingredienserna väl och sikta ner dom i äggbandningen
  6. Vänd in det i äggblandningen
  7. Tillsätt ”tevattnet” och blanda in det i smeten
  8. Smörj och bröa formen med kokosflingor
  9. Grädda kakan i ca 35-40 minuter

Chokladglasyr

Ingredienser

  1. 3 Msk kakao
  2. 2 dl Florsocker
  3. 1-2 msk vatten

Instruktioner

  1. Blanda dom torra ingredienserna och tillsätt lite vatten åt gången tills du får en tjock glasyr
  2. Häll den över kakan när den har svalnat och strössla lite kokos över
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.