Menu

Twix med en twist

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Mixa eller nyp ihop alla ingredienser
  2. Klä en form med bakplåtspapper 25*25 cm
  3. Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel
  4. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader

Kolan 

  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Grädde
  • 140 g Smör
  • 150 g Salta nötter
  1. Koka socker och vatten på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Rör så lite som möjligt annars bildas det klumpar och kristaller
  2. När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden
  3. Koka ytterligare 10-15 min. Kolan bör vara mellan 115-120 grader
  4. Rör ut smöret i kolan
  5. Låt kolan svalna lite innan du häller den över botten
  6. Strössla nötterna över kolan

 

Chokladganache

  • 1 1/4 dl grädde
  • 125 g mörk choklad

    1. Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen.
    2. Rör i den då och då tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan.

    Låt kakan stå i 2-3 timmar innan du serverar den.

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!