Menu

Twix med en twist

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Mixa eller nyp ihop alla ingredienser
  2. Klä en form med bakplåtspapper 25*25 cm
  3. Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel
  4. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader

Kolan 

  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Grädde
  • 140 g Smör
  • 150 g Salta nötter
  1. Koka socker och vatten på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Rör så lite som möjligt annars bildas det klumpar och kristaller
  2. När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden
  3. Koka ytterligare 10-15 min. Kolan bör vara mellan 115-120 grader
  4. Rör ut smöret i kolan
  5. Låt kolan svalna lite innan du häller den över botten
  6. Strössla nötterna över kolan

 

Chokladganache

  • 1 1/4 dl grädde
  • 125 g mörk choklad

    1. Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen.
    2. Rör i den då och då tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan.

    Låt kakan stå i 2-3 timmar innan du serverar den.

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …