Menu

Twix med en twist

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Mixa eller nyp ihop alla ingredienser
  2. Klä en form med bakplåtspapper 25*25 cm
  3. Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel
  4. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader

Kolan 

  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Grädde
  • 140 g Smör
  • 150 g Salta nötter
  1. Koka socker och vatten på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Rör så lite som möjligt annars bildas det klumpar och kristaller
  2. När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden
  3. Koka ytterligare 10-15 min. Kolan bör vara mellan 115-120 grader
  4. Rör ut smöret i kolan
  5. Låt kolan svalna lite innan du häller den över botten
  6. Strössla nötterna över kolan

 

Chokladganache

  • 1 1/4 dl grädde
  • 125 g mörk choklad

    1. Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen.
    2. Rör i den då och då tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan.

    Låt kakan stå i 2-3 timmar innan du serverar den.

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …