Menu

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vit Chokladcrumble
  • 100 g riven vit choklad
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Strö ut chokladen på en bakplåtspapper och låt den stå i ugnen tills den börjar bli gyllenbrun.
3. När den kallnar så blir den som kaksmulor.
Fudge
  • 1½ dl grädde
  • 450 g strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk glykos 
  • 70 g jordärtskocka
  • 100 g riven vit choklad
  1. Värm grädden och sockret tills sockret har smält lite.
  2. Tillsätt smöret, glykosen och den skivade jordärtskockan.
  3. Koka tills kolan nått 116-118 grader.
  4. Ta den från värmen och sila bort jordärtskockan, rör sedan ner den vita chokladen.
  5. Vispa den krämig innan du häller den i en form ca 20*30 cm.
  6. Strö vit chokladcrumble över fudgen och tryck fast dom lite med handen.
  7. Låt svalna nån timme innan du skär upp dom i bitar.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Agneta skriver:

    Jag har gjort jordärtskocksglass en gång det var supergott! Så tänkte jag att den där fudgen måste bara vara ännu godare… och det var den! Mums!!! 😀

    • admin skriver:

      Oj det låter ju superspännande !!
      Måste testas.

      Ja fudgen är magiskt god tycker jag.
      tror inte du kommer att bli besviken!
      Mvh Linus

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saftig rödvinbärskaka med kanel

En saftig chokladkaka med inslag av dom syrliga vinbären. En söt och härlig chokladglasyr rinner över kakan.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!