Menu

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vit Chokladcrumble
  • 100 g riven vit choklad
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Strö ut chokladen på en bakplåtspapper och låt den stå i ugnen tills den börjar bli gyllenbrun.
3. När den kallnar så blir den som kaksmulor.
Fudge
  • 1½ dl grädde
  • 450 g strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk glykos 
  • 70 g jordärtskocka
  • 100 g riven vit choklad
  1. Värm grädden och sockret tills sockret har smält lite.
  2. Tillsätt smöret, glykosen och den skivade jordärtskockan.
  3. Koka tills kolan nått 116-118 grader.
  4. Ta den från värmen och sila bort jordärtskockan, rör sedan ner den vita chokladen.
  5. Vispa den krämig innan du häller den i en form ca 20*30 cm.
  6. Strö vit chokladcrumble över fudgen och tryck fast dom lite med handen.
  7. Låt svalna nån timme innan du skär upp dom i bitar.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Agneta skriver:

    Jag har gjort jordärtskocksglass en gång det var supergott! Så tänkte jag att den där fudgen måste bara vara ännu godare… och det var den! Mums!!! 😀

    • admin skriver:

      Oj det låter ju superspännande !!
      Måste testas.

      Ja fudgen är magiskt god tycker jag.
      tror inte du kommer att bli besviken!
      Mvh Linus

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!