Menu

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vit Chokladcrumble
  • 100 g riven vit choklad
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Strö ut chokladen på en bakplåtspapper och låt den stå i ugnen tills den börjar bli gyllenbrun.
3. När den kallnar så blir den som kaksmulor.
Fudge
  • 1½ dl grädde
  • 450 g strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk glykos 
  • 70 g jordärtskocka
  • 100 g riven vit choklad
  1. Värm grädden och sockret tills sockret har smält lite.
  2. Tillsätt smöret, glykosen och den skivade jordärtskockan.
  3. Koka tills kolan nått 116-118 grader.
  4. Ta den från värmen och sila bort jordärtskockan, rör sedan ner den vita chokladen.
  5. Vispa den krämig innan du häller den i en form ca 20*30 cm.
  6. Strö vit chokladcrumble över fudgen och tryck fast dom lite med handen.
  7. Låt svalna nån timme innan du skär upp dom i bitar.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Agneta skriver:

    Jag har gjort jordärtskocksglass en gång det var supergott! Så tänkte jag att den där fudgen måste bara vara ännu godare… och det var den! Mums!!! 😀

    • admin skriver:

      Oj det låter ju superspännande !!
      Måste testas.

      Ja fudgen är magiskt god tycker jag.
      tror inte du kommer att bli besviken!
      Mvh Linus

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.