Menu

Saltlakritsfudge

  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items

Lakritsfudge

  • 2 ½ dl Strösocker
  • 2 ½ dl Vatten
  • 2 ½ dl Vispgrädde
  • 140 g Smör
  • 90 g Saltlakrits syrup
  • Svart pastafärg
  1. Koka vatten och socker på medeltemperatur tills det blir gyllenbrunt.
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädden.
  3. Koka sedan tills kolan har nått 120 grader.
  4. Tillsätt syrupen, smöret och den svarta pastafärgen.
  5. Häll upp kolan i en form ca 10-15 cm.
  6. Låt den stå och svalna i några timmar innan du skär upp dom.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Kim skriver:

    Hej!

    Dessa blev jag väldigt sugen på att göra. Men hur mycket lakritssyrup ska det vara? Och i texten skriver du att det även ska vara färg, menar du vanlig hushållsfärg/karamellfärg i svart?

  2. Helène skriver:

    När ska man tillsätta smöret?

    • admin skriver:

      Hej hej!

      Hade lite bråttom, ska ändra det i receptet.
      Du rör ner det efter kolan har nått 120 grader tillsammans med den svarta färgen

  3. Annika skriver:

    Hej Linus
    Detta skall provas 🙂 Vad använder du för form när du gör typ sådant godis?

  4. Anette skriver:

    Var får man tag på saltlakris syrupen??

  5. Signe skriver:

    Hej! Vart har du köpt saltlakritssyrupen? Har letat men hittar inte det någonstans:/

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.