Menu

Saltlakritsfudge

  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items

Lakritsfudge

  • 2 ½ dl Strösocker
  • 2 ½ dl Vatten
  • 2 ½ dl Vispgrädde
  • 140 g Smör
  • 90 g Saltlakrits syrup
  • Svart pastafärg
  1. Koka vatten och socker på medeltemperatur tills det blir gyllenbrunt.
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt grädden.
  3. Koka sedan tills kolan har nått 120 grader.
  4. Tillsätt syrupen, smöret och den svarta pastafärgen.
  5. Häll upp kolan i en form ca 10-15 cm.
  6. Låt den stå och svalna i några timmar innan du skär upp dom.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Kim skriver:

    Hej!

    Dessa blev jag väldigt sugen på att göra. Men hur mycket lakritssyrup ska det vara? Och i texten skriver du att det även ska vara färg, menar du vanlig hushållsfärg/karamellfärg i svart?

  2. Helène skriver:

    När ska man tillsätta smöret?

    • admin skriver:

      Hej hej!

      Hade lite bråttom, ska ändra det i receptet.
      Du rör ner det efter kolan har nått 120 grader tillsammans med den svarta färgen

  3. Annika skriver:

    Hej Linus
    Detta skall provas 🙂 Vad använder du för form när du gör typ sådant godis?

  4. Anette skriver:

    Var får man tag på saltlakris syrupen??

  5. Signe skriver:

    Hej! Vart har du köpt saltlakritssyrupen? Har letat men hittar inte det någonstans:/

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!