Menu

Söta Vinbärsremmar

  • Details
  • Related Items

Sura rödvinbärsremmar

  • 3-4 dl Rödvinbär
  • 10 Gelatinblad
  • 1.5 dl Strösocker
  • 0.5 dl Sirap, vit
  • 1.5 dl Vatten
  • 0.5 tsk Citronsyra

Strössel

  • 1.5 dl Strösocker
  • 1/2 tsk Citronsyra
  1. Mixa bären och passera dom genom en finmaskig sil. Så att du får 1 dl puré.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter
  3. Blanda allt med purén i en liten kastrull. Låt det koka i ca 5 min.
  4. Tillsätt gelatin bladen och rör tills dom har smält helt.
  5. Pensla olja på en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
    Va noga så det inte blir några veck. Pensla även uppe på papperet.
  6. Häll blandningen på plåten och låt den stå i rumstemperatur tills den stelnat helt.
    Gärna över natten.
  7. När du ser att du kan skära dom i remsor och lyfta bort dom på plåten så lägger du dom på galler och låter dom torka ytterligare några timmar.
  8. Dom måste vara helt torra innan du doppar dom i sockerblandningen. Annars kommer sockret smälta.
    Dom kommer vara lite klibbiga men dom ska vara torr.
  9. Vänd dom nu i sockerblandningen och lägg tillbaka dom på gallret.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.