Menu

Söta Vinbärsremmar

  • Details
  • Related Items

Sura rödvinbärsremmar

  • 3-4 dl Rödvinbär
  • 10 Gelatinblad
  • 1.5 dl Strösocker
  • 0.5 dl Sirap, vit
  • 1.5 dl Vatten
  • 0.5 tsk Citronsyra

Strössel

  • 1.5 dl Strösocker
  • 1/2 tsk Citronsyra
  1. Mixa bären och passera dom genom en finmaskig sil. Så att du får 1 dl puré.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter
  3. Blanda allt med purén i en liten kastrull. Låt det koka i ca 5 min.
  4. Tillsätt gelatin bladen och rör tills dom har smält helt.
  5. Pensla olja på en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
    Va noga så det inte blir några veck. Pensla även uppe på papperet.
  6. Häll blandningen på plåten och låt den stå i rumstemperatur tills den stelnat helt.
    Gärna över natten.
  7. När du ser att du kan skära dom i remsor och lyfta bort dom på plåten så lägger du dom på galler och låter dom torka ytterligare några timmar.
  8. Dom måste vara helt torra innan du doppar dom i sockerblandningen. Annars kommer sockret smälta.
    Dom kommer vara lite klibbiga men dom ska vara torr.
  9. Vänd dom nu i sockerblandningen och lägg tillbaka dom på gallret.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …