Menu

Twix med en twist

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Mixa eller nyp ihop alla ingredienser
  2. Klä en form med bakplåtspapper 25*25 cm
  3. Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel
  4. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader

Kolan 

  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Grädde
  • 140 g Smör
  • 150 g Salta nötter
  1. Koka socker och vatten på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Rör så lite som möjligt annars bildas det klumpar och kristaller
  2. När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden
  3. Koka ytterligare 10-15 min. Kolan bör vara mellan 115-120 grader
  4. Rör ut smöret i kolan
  5. Låt kolan svalna lite innan du häller den över botten
  6. Strössla nötterna över kolan

 

Chokladganache

  • 1 1/4 dl grädde
  • 125 g mörk choklad

    1. Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen.
    2. Rör i den då och då tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan.

    Låt kakan stå i 2-3 timmar innan du serverar den.

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Chokladbräck

Är ni ute i sista minuten och åt upp allt godis igår på uppesittarkvällen så är det här perfekt!
Smält chokladen och strö på precis vad du vill!!
Bara fantasin som sätter stopp!
God Jul på er alla!!

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …