Menu

Twix med en twist

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Mixa eller nyp ihop alla ingredienser
  2. Klä en form med bakplåtspapper 25*25 cm
  3. Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel
  4. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader

Kolan 

  • 2,5 dl Strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl Grädde
  • 140 g Smör
  • 150 g Salta nötter
  1. Koka socker och vatten på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Rör så lite som möjligt annars bildas det klumpar och kristaller
  2. När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden
  3. Koka ytterligare 10-15 min. Kolan bör vara mellan 115-120 grader
  4. Rör ut smöret i kolan
  5. Låt kolan svalna lite innan du häller den över botten
  6. Strössla nötterna över kolan

 

Chokladganache

  • 1 1/4 dl grädde
  • 125 g mörk choklad

    1. Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen.
    2. Rör i den då och då tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan.

    Låt kakan stå i 2-3 timmar innan du serverar den.

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Chokladbräck

Är ni ute i sista minuten och åt upp allt godis igår på uppesittarkvällen så är det här perfekt!
Smält chokladen och strö på precis vad du vill!!
Bara fantasin som sätter stopp!
God Jul på er alla!!

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.