Menu

vit choklad och blåbärstryffel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryffeln

250 g vit choklad
45 g grädde
25 g smör

Blåbärspulver
Strösocker

  1. Hacka chokladen och lägg chokladen, grädden och smöret i en skål och ställ den på ett vattenbad.
  2. Låt den stå där tills chokladen har smält helt och du fått en blank och len chokladkräm.
  3. Skulle det behövas så kan du ta stavmixen och mixa ihop allt till en chokladkräm.
  4. Kontakt plasta och ställ den i kylen eller låt den stå i rumstemperatur över natten.
  5. Blanda blåbärspulver och strösocker i en liten skål.
  6. Forma och rulla små kulor av tryffeln, rulla den i blåbärs/sockerblandningen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.