Menu

vit choklad och blåbärstryffel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryffeln

250 g vit choklad
45 g grädde
25 g smör

Blåbärspulver
Strösocker

  1. Hacka chokladen och lägg chokladen, grädden och smöret i en skål och ställ den på ett vattenbad.
  2. Låt den stå där tills chokladen har smält helt och du fått en blank och len chokladkräm.
  3. Skulle det behövas så kan du ta stavmixen och mixa ihop allt till en chokladkräm.
  4. Kontakt plasta och ställ den i kylen eller låt den stå i rumstemperatur över natten.
  5. Blanda blåbärspulver och strösocker i en liten skål.
  6. Forma och rulla små kulor av tryffeln, rulla den i blåbärs/sockerblandningen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!