Menu

vit choklad och blåbärstryffel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryffeln

250 g vit choklad
45 g grädde
25 g smör

Blåbärspulver
Strösocker

  1. Hacka chokladen och lägg chokladen, grädden och smöret i en skål och ställ den på ett vattenbad.
  2. Låt den stå där tills chokladen har smält helt och du fått en blank och len chokladkräm.
  3. Skulle det behövas så kan du ta stavmixen och mixa ihop allt till en chokladkräm.
  4. Kontakt plasta och ställ den i kylen eller låt den stå i rumstemperatur över natten.
  5. Blanda blåbärspulver och strösocker i en liten skål.
  6. Forma och rulla små kulor av tryffeln, rulla den i blåbärs/sockerblandningen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.