Menu

vit choklad och blåbärstryffel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tryffeln

250 g vit choklad
45 g grädde
25 g smör

Blåbärspulver
Strösocker

  1. Hacka chokladen och lägg chokladen, grädden och smöret i en skål och ställ den på ett vattenbad.
  2. Låt den stå där tills chokladen har smält helt och du fått en blank och len chokladkräm.
  3. Skulle det behövas så kan du ta stavmixen och mixa ihop allt till en chokladkräm.
  4. Kontakt plasta och ställ den i kylen eller låt den stå i rumstemperatur över natten.
  5. Blanda blåbärspulver och strösocker i en liten skål.
  6. Forma och rulla små kulor av tryffeln, rulla den i blåbärs/sockerblandningen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.