Menu

Äppelkaka

  • Details
  • Related Items

Botten

  • 7,5 dl Vetemjöl
  • 4,5 dl Strösocker
  • 3 msk Vaniljsocker
  • 6 tsk Bakpulver
  • 250 g Smör
  • 4 Ägg
  • 3 dl Mjölk

Äpplen

  • 3 Äpplen
  • 1 dl Farinsocker
  • 2 msk Kanel
  • 2 msk Smör
  • Pärlsocker

 

  1. Börja med att skiva äpplena i tunna klyftor
  2. Smält smör och fräs på kanelen och farinsockret, lägg i äpplena och låt dom karamelliseras lite.
  3. Låt det svalna lite
  4. Blanda alla dom torra ingredienser till kakan, tillsätt smöret och och nyp ihop det det en smuldeg.
  5. Ta undan ungefär 3 dl av smuldegen som du sen ska ha till att toppa kakan med.
  6. Vispa nu ner äggen och mjölken till en klumpfri smet
  7. Lägg bakplåtspapper i botten på en plåt 25*30 cm . Häll ner all smet och lägg sedan äpplena uppe på kakan. Häll även sockerblandningen över kakan som ligger i stekpannan
  8. Strössla pärlsocker kakan.
  9. Grädda på 200 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter

 

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !