Menu

Saftig Chokladkaka

  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items

Botten

  • 300 g Mjöl
  • 440 g Socker
  • 80 g Kakao
  • 4 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Salt
  • 2,5 dl Vanilj Yoghurt
  • 1,2 dl Raps Olja
  • 3 ägg
  1. Blanda alla ingredienser väl och häll upp smeten i två formar som är 20 cm i diameter
  2. Grädda dom på 180 grader i 35 minuter
  3. Låt dom svalna

 

Frosting

  • 100 g Kakao
  • 300 g Smör
  • 700 g Florsocker
  • 120 g Crème Fraiche
  • 0,6 dl Kaffe
  1. Smält smöret och kakaon på låg värme
  2. Vispa in florsockret i omgångar

Vispa in crème fraichen och kaffet, blir den för lös så ställ den i kylen ett tag så blir den tjock

Montering

  1. Lägg ena botten på ett fat och lägg 1/3 av frostingen på den och där efter den andra botten.
  2. Täck kakan med resterande frosting
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Marit skriver:

    Använder du varmluftsugn så du kan grädda båda formarna samtidigt?

    • admin skriver:

      Ja det brukar jag göra , men jag får in båda formarna på ett galler.
      Men går lika bra att köra olika nivåer och köra varmluft.

  2. Bakfreak skriver:

    Hej! Kan man utesluta vanilj youghurten för jag har inte det hemma!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!