Menu

Saftig Chokladkaka

  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items

Botten

  • 300 g Mjöl
  • 440 g Socker
  • 80 g Kakao
  • 4 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Salt
  • 2,5 dl Vanilj Yoghurt
  • 1,2 dl Raps Olja
  • 3 ägg
  1. Blanda alla ingredienser väl och häll upp smeten i två formar som är 20 cm i diameter
  2. Grädda dom på 180 grader i 35 minuter
  3. Låt dom svalna

 

Frosting

  • 100 g Kakao
  • 300 g Smör
  • 700 g Florsocker
  • 120 g Crème Fraiche
  • 0,6 dl Kaffe
  1. Smält smöret och kakaon på låg värme
  2. Vispa in florsockret i omgångar

Vispa in crème fraichen och kaffet, blir den för lös så ställ den i kylen ett tag så blir den tjock

Montering

  1. Lägg ena botten på ett fat och lägg 1/3 av frostingen på den och där efter den andra botten.
  2. Täck kakan med resterande frosting
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Marit skriver:

    Använder du varmluftsugn så du kan grädda båda formarna samtidigt?

    • admin skriver:

      Ja det brukar jag göra , men jag får in båda formarna på ett galler.
      Men går lika bra att köra olika nivåer och köra varmluft.

  2. Bakfreak skriver:

    Hej! Kan man utesluta vanilj youghurten för jag har inte det hemma!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn 0,5 dl Popcornkärnor 2 msk olja 150 g Mörk choklad Salt Flingsalt Värm upp oljan och poppa popcornen och salta sedan med vanligt salt när dom är klar Smält den mörka chokladen i micron …