Menu

Saftig Chokladkaka

  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items

Botten

  • 300 g Mjöl
  • 440 g Socker
  • 80 g Kakao
  • 4 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Salt
  • 2,5 dl Vanilj Yoghurt
  • 1,2 dl Raps Olja
  • 3 ägg
  1. Blanda alla ingredienser väl och häll upp smeten i två formar som är 20 cm i diameter
  2. Grädda dom på 180 grader i 35 minuter
  3. Låt dom svalna

 

Frosting

  • 100 g Kakao
  • 300 g Smör
  • 700 g Florsocker
  • 120 g Crème Fraiche
  • 0,6 dl Kaffe
  1. Smält smöret och kakaon på låg värme
  2. Vispa in florsockret i omgångar

Vispa in crème fraichen och kaffet, blir den för lös så ställ den i kylen ett tag så blir den tjock

Montering

  1. Lägg ena botten på ett fat och lägg 1/3 av frostingen på den och där efter den andra botten.
  2. Täck kakan med resterande frosting
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Marit skriver:

    Använder du varmluftsugn så du kan grädda båda formarna samtidigt?

    • admin skriver:

      Ja det brukar jag göra , men jag får in båda formarna på ett galler.
      Men går lika bra att köra olika nivåer och köra varmluft.

  2. Bakfreak skriver:

    Hej! Kan man utesluta vanilj youghurten för jag har inte det hemma!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!