Menu

Choklad och Kolapaj

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

PAJBOTTEN

  • 30 g  florsocker (0,5 dl)
  • 3 g  vaniljsocker (1 tsk)
  • 120 g  vetemjöl (2 dl)
  • 27 g  maizenamjöl (0,5 dl)
  • 100 g  smör, rumstempererat
  • 1 msk  ljus sirap

KOLA

  • 110 g  socker
  • 1,25 dl  vatten
  • 1,25 dl  grädde
  • 70 g  smör
  • 6 g  salt (1 tsk)

CHOKLADGANACHE

  • 0,7 dl  grädde
  • 70 g  mörk choklad
  1. Pajbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda florsocker, vaniljsocker, vetemjöl, maizena och nyp in smöret, tillsätt sirapen och blanda ihop det snabbt till en deg.
  3. Smöra och pudra formarna (diameter: ca 2 cm nertill, 5-6 cm upptill) med mjöl, och tumma ut degen i formerna.
  4. Grädda i ca 8 minuter.
  5. Kola
    Koka socker och vatten tills det blir gyllenbrunt. Dra kastrullen av plattan och tillsätt grädden Koka ytterligare 5-10 minuter tills temperaturen är mellan 115 och 120 grader. Dra plattan frän värmen och tillsätt smöret och saltet.
  6. Chokladganache
    Värm grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör till en slät och blank ganache
  7. Montering
    Grädda pajerna och knacka försiktigt ur dem ur formerna.
  8. Fyll dom med kola och ställ dom kallt så kolan får sätta sig lite.
  9. Toppa med chokladganachen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Solle skriver:

    Låter gott men jag undrar om du gjort den i en storm form istället för små?

  2. Wilson-Hessle skriver:

    Det står inte i receptet när man ska ha i smöret och saltet i kolan?

    • admin skriver:

      Nu är det ändrat. efter kolan har kokat till önskad temperatur så blandar du i saltet och smöret.
      MVH Linus

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.