Menu

Choklad och Kolapaj

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

PAJBOTTEN

  • 30 g  florsocker (0,5 dl)
  • 3 g  vaniljsocker (1 tsk)
  • 120 g  vetemjöl (2 dl)
  • 27 g  maizenamjöl (0,5 dl)
  • 100 g  smör, rumstempererat
  • 1 msk  ljus sirap

KOLA

  • 110 g  socker
  • 1,25 dl  vatten
  • 1,25 dl  grädde
  • 70 g  smör
  • 6 g  salt (1 tsk)

CHOKLADGANACHE

  • 0,7 dl  grädde
  • 70 g  mörk choklad
  1. Pajbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda florsocker, vaniljsocker, vetemjöl, maizena och nyp in smöret, tillsätt sirapen och blanda ihop det snabbt till en deg.
  3. Smöra och pudra formarna (diameter: ca 2 cm nertill, 5-6 cm upptill) med mjöl, och tumma ut degen i formerna.
  4. Grädda i ca 8 minuter.
  5. Kola
    Koka socker och vatten tills det blir gyllenbrunt. Dra kastrullen av plattan och tillsätt grädden Koka ytterligare 5-10 minuter tills temperaturen är mellan 115 och 120 grader. Dra plattan frän värmen och tillsätt smöret och saltet.
  6. Chokladganache
    Värm grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör till en slät och blank ganache
  7. Montering
    Grädda pajerna och knacka försiktigt ur dem ur formerna.
  8. Fyll dom med kola och ställ dom kallt så kolan får sätta sig lite.
  9. Toppa med chokladganachen.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Solle skriver:

    Låter gott men jag undrar om du gjort den i en storm form istället för små?

  2. Wilson-Hessle skriver:

    Det står inte i receptet när man ska ha i smöret och saltet i kolan?

    • admin skriver:

      Nu är det ändrat. efter kolan har kokat till önskad temperatur så blandar du i saltet och smöret.
      MVH Linus

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.