Menu

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Bottten

  • 3.5 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 120 gram smör
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  1. Blanda mjöl, socker, salt och smöret till en smuldeg.
  2. Blanda in äggula och vatten där efter blanda till en smidig deg.
  3. Plasta och låt den vila i kylen ca en halvtimme.
  4. Kavla ut i en degen till ca 3-4 mm tjock och klä en pajform som är ca 25 cm i diameter.  Tryck upp degen på kanterna också. Nagga botten med en gaffel.
  5. Tryck fast remsor av aluminium runt om kanterna på formen så förhindrar du att kanterna glider ner under för gräddningen.
  6. Grädda i 220 grader i 10 minuter

 

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl (200g) muscovadosocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 40 gr smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 170 gr smält mörk choklad
  • 300 g Pecannötter grovt hackade (Spar lite till garnering)
  1. Smält chokladen över vattenbad
  2. Vispa upp äggen och blanda ihop alla andra ingredienser förutom pecannötterna.
  3. Lägg pecannötterna i botten utav pajskalet, där efter häller du på chokladkolan. Dekorera med hela pecannötter.
  4. Grädda på 160 grader i 50 minuter.

 

Dulce de lecheglass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1 msk vaniljessens
  • 10-15 st digestivekex
  1. Vispa grädden tills det börjar bilda toppar.
  2. Blanda hela burken kondenserad mjölk och halva burken karamelliserad mjölk tills du har en klumpfri smet.
  3. Vänd in blandningen i grädden.
  4. Häll över glassblandningen i en burk som rymmer ung 2 liter. Klicka ut den resterande karamelliserade mjölken och dela kexen i fyra delar. Rör runt lite så det blandas lite. Rör inte för mycket bara.
  5. Frys nu glassen i minst 4 timmar.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.