Menu

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

 

Bottten

  • 3.5 dl mjöl
  • 3 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 120 gram smör
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  1. Blanda mjöl, socker, salt och smöret till en smuldeg.
  2. Blanda in äggula och vatten där efter blanda till en smidig deg.
  3. Plasta och låt den vila i kylen ca en halvtimme.
  4. Kavla ut i en degen till ca 3-4 mm tjock och klä en pajform som är ca 25 cm i diameter.  Tryck upp degen på kanterna också. Nagga botten med en gaffel.
  5. Tryck fast remsor av aluminium runt om kanterna på formen så förhindrar du att kanterna glider ner under för gräddningen.
  6. Grädda i 220 grader i 10 minuter

 

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl (200g) muscovadosocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 40 gr smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 170 gr smält mörk choklad
  • 300 g Pecannötter grovt hackade (Spar lite till garnering)
  1. Smält chokladen över vattenbad
  2. Vispa upp äggen och blanda ihop alla andra ingredienser förutom pecannötterna.
  3. Lägg pecannötterna i botten utav pajskalet, där efter häller du på chokladkolan. Dekorera med hela pecannötter.
  4. Grädda på 160 grader i 50 minuter.

 

Dulce de lecheglass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1 msk vaniljessens
  • 10-15 st digestivekex
  1. Vispa grädden tills det börjar bilda toppar.
  2. Blanda hela burken kondenserad mjölk och halva burken karamelliserad mjölk tills du har en klumpfri smet.
  3. Vänd in blandningen i grädden.
  4. Häll över glassblandningen i en burk som rymmer ung 2 liter. Klicka ut den resterande karamelliserade mjölken och dela kexen i fyra delar. Rör runt lite så det blandas lite. Rör inte för mycket bara.
  5. Frys nu glassen i minst 4 timmar.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!