Menu

Chokladbollspaj

  • Details
  • Related Items

Chokladbollspaj

  • 200 g Smör
  • 3 dl Cornflakes
  • 3 dl Havregryn
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Kakao
  • 1 1/2 dl Marsanpulver
  • 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk

Chokladganache

  • 150 g Mörkchoklad
  • 150 g Grädde
  1. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare till ett pulver.
  2. Där efter mixar du ner smöret och den karameliserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten igen form som är ca 22cm.
  4. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen.
    Låt den svalna lite och rör om då och då tills den är slät och blank.
  5. Häll ganachen över och låt den stå kallt ett par timmar.
  6. Servera med en klick lättvispad grädde eller glass.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.