Menu

Chokladbollspaj

  • Details
  • Related Items

Chokladbollspaj

  • 200 g Smör
  • 3 dl Cornflakes
  • 3 dl Havregryn
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Kakao
  • 1 1/2 dl Marsanpulver
  • 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk

Chokladganache

  • 150 g Mörkchoklad
  • 150 g Grädde
  1. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare till ett pulver.
  2. Där efter mixar du ner smöret och den karameliserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten igen form som är ca 22cm.
  4. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen.
    Låt den svalna lite och rör om då och då tills den är slät och blank.
  5. Häll ganachen över och låt den stå kallt ett par timmar.
  6. Servera med en klick lättvispad grädde eller glass.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!

Saftig rödvinbärskaka med kanel

En saftig chokladkaka med inslag av dom syrliga vinbären. En söt och härlig chokladglasyr rinner över kakan.