Menu

Chokladbollspaj

  • Details
  • Related Items

Chokladbollspaj

  • 200 g Smör
  • 3 dl Cornflakes
  • 3 dl Havregryn
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Kakao
  • 1 1/2 dl Marsanpulver
  • 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk

Chokladganache

  • 150 g Mörkchoklad
  • 150 g Grädde
  1. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare till ett pulver.
  2. Där efter mixar du ner smöret och den karameliserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten igen form som är ca 22cm.
  4. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen.
    Låt den svalna lite och rör om då och då tills den är slät och blank.
  5. Häll ganachen över och låt den stå kallt ett par timmar.
  6. Servera med en klick lättvispad grädde eller glass.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Knäckig Rabarberpaj

400 g rabarber 150 g smör 100 g råsocker 1 tsk mald kardemumma 1 tsk vaniljpulver 3 dl mjöl 1 dl cornflakes 1 dl havregryn Tärna smöret och nyp ihop allt till smulor. Skär rabarbern …

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Saftig sockerkaka smaksatt med te

Här har ni en liten ovanlig sockerkaka.
Saftig och smakrik.
Jag smaksatte den med ett te som heter Söderhamn!!
Du kan smaksätta det med precis vilket favorit te som helst!