Menu

Chokladbollspaj

  • Details
  • Related Items

Chokladbollspaj

  • 200 g Smör
  • 3 dl Cornflakes
  • 3 dl Havregryn
  • 2 dl Socker
  • 1 dl Kakao
  • 1 1/2 dl Marsanpulver
  • 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk

Chokladganache

  • 150 g Mörkchoklad
  • 150 g Grädde
  1. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare till ett pulver.
  2. Där efter mixar du ner smöret och den karameliserade mjölken.
  3. Tryck ut smeten igen form som är ca 22cm.
  4. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen.
    Låt den svalna lite och rör om då och då tills den är slät och blank.
  5. Häll ganachen över och låt den stå kallt ett par timmar.
  6. Servera med en klick lättvispad grädde eller glass.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …