Menu

Chokladpaj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 125 g Kallt Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Kallt Vatten
  • 1 Nypa salt
  1. Blanda socker, salt och mjöl i en bunke, tillsätt där efter smöret i små bitar och vattnet. Nyp ihop allt till en deg.
  2. Plasta och ställ degen i kylen gärna en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och klä en smörad form med deg, ca 20-22 cm.
  5. Picka massa hål i botten med en gaffel så inte degen reser sig under gräddningen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter

Fyllning 

  • 225 g Mjölkchoklad
  • 4 Ägg
  • 3 1/2 dl Florsocker
  • 125 g Mjukt smör
  • 3 1/2 dl Grädde
  • 1 1/2 tsk Vanilj
  • 3 msk Kakao
  • 1 1/2 dl florsocker
  1. Vispa Florsocker och äggen tills den börjar tjockna, ställ bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills den är riktigt tjock det tar ca 8-10 minuter. Låt den svalna lite medans du smälter chokladen.
  2. Blanda in chokladen i äggblandningen , kontaktplasta och ställ den i kylen.
  3. Vispa smöret vitt och luftigt, blanda in chokladblandningen, kontaktplasta och låt svalna.
  4. Vispa grädde, vanilj, florsocker och kakao tills grädden bildar toppar.
  5. Blanda grädden med chokladblandningen och fyll sedan pajskalet.
  6. Låt svalna i ca 2 timmar i kylen
  7. Servera gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche som du smaksätter med mynta,fläder eller lime.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!