Menu

Chokladpaj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 125 g Kallt Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Kallt Vatten
  • 1 Nypa salt
  1. Blanda socker, salt och mjöl i en bunke, tillsätt där efter smöret i små bitar och vattnet. Nyp ihop allt till en deg.
  2. Plasta och ställ degen i kylen gärna en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och klä en smörad form med deg, ca 20-22 cm.
  5. Picka massa hål i botten med en gaffel så inte degen reser sig under gräddningen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter

Fyllning 

  • 225 g Mjölkchoklad
  • 4 Ägg
  • 3 1/2 dl Florsocker
  • 125 g Mjukt smör
  • 3 1/2 dl Grädde
  • 1 1/2 tsk Vanilj
  • 3 msk Kakao
  • 1 1/2 dl florsocker
  1. Vispa Florsocker och äggen tills den börjar tjockna, ställ bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills den är riktigt tjock det tar ca 8-10 minuter. Låt den svalna lite medans du smälter chokladen.
  2. Blanda in chokladen i äggblandningen , kontaktplasta och ställ den i kylen.
  3. Vispa smöret vitt och luftigt, blanda in chokladblandningen, kontaktplasta och låt svalna.
  4. Vispa grädde, vanilj, florsocker och kakao tills grädden bildar toppar.
  5. Blanda grädden med chokladblandningen och fyll sedan pajskalet.
  6. Låt svalna i ca 2 timmar i kylen
  7. Servera gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche som du smaksätter med mynta,fläder eller lime.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.