Menu

Chokladpaj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 125 g Kallt Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Kallt Vatten
  • 1 Nypa salt
  1. Blanda socker, salt och mjöl i en bunke, tillsätt där efter smöret i små bitar och vattnet. Nyp ihop allt till en deg.
  2. Plasta och ställ degen i kylen gärna en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och klä en smörad form med deg, ca 20-22 cm.
  5. Picka massa hål i botten med en gaffel så inte degen reser sig under gräddningen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter

Fyllning 

  • 225 g Mjölkchoklad
  • 4 Ägg
  • 3 1/2 dl Florsocker
  • 125 g Mjukt smör
  • 3 1/2 dl Grädde
  • 1 1/2 tsk Vanilj
  • 3 msk Kakao
  • 1 1/2 dl florsocker
  1. Vispa Florsocker och äggen tills den börjar tjockna, ställ bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills den är riktigt tjock det tar ca 8-10 minuter. Låt den svalna lite medans du smälter chokladen.
  2. Blanda in chokladen i äggblandningen , kontaktplasta och ställ den i kylen.
  3. Vispa smöret vitt och luftigt, blanda in chokladblandningen, kontaktplasta och låt svalna.
  4. Vispa grädde, vanilj, florsocker och kakao tills grädden bildar toppar.
  5. Blanda grädden med chokladblandningen och fyll sedan pajskalet.
  6. Låt svalna i ca 2 timmar i kylen
  7. Servera gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche som du smaksätter med mynta,fläder eller lime.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!