Menu

Chokladpaj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 125 g Kallt Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Kallt Vatten
  • 1 Nypa salt
  1. Blanda socker, salt och mjöl i en bunke, tillsätt där efter smöret i små bitar och vattnet. Nyp ihop allt till en deg.
  2. Plasta och ställ degen i kylen gärna en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och klä en smörad form med deg, ca 20-22 cm.
  5. Picka massa hål i botten med en gaffel så inte degen reser sig under gräddningen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter

Fyllning 

  • 225 g Mjölkchoklad
  • 4 Ägg
  • 3 1/2 dl Florsocker
  • 125 g Mjukt smör
  • 3 1/2 dl Grädde
  • 1 1/2 tsk Vanilj
  • 3 msk Kakao
  • 1 1/2 dl florsocker
  1. Vispa Florsocker och äggen tills den börjar tjockna, ställ bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills den är riktigt tjock det tar ca 8-10 minuter. Låt den svalna lite medans du smälter chokladen.
  2. Blanda in chokladen i äggblandningen , kontaktplasta och ställ den i kylen.
  3. Vispa smöret vitt och luftigt, blanda in chokladblandningen, kontaktplasta och låt svalna.
  4. Vispa grädde, vanilj, florsocker och kakao tills grädden bildar toppar.
  5. Blanda grädden med chokladblandningen och fyll sedan pajskalet.
  6. Låt svalna i ca 2 timmar i kylen
  7. Servera gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche som du smaksätter med mynta,fläder eller lime.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Nutella Brownie

Brownie 4 Ägg 1,3 dl Nutella Vispa äggen tills dom blir ljus och krämig Värm nutellan lite så den blir lite rinnig och vänd ner den i äggsmeten Häll smeten i en form som är …

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Knäckig Rabarberpaj

400 g rabarber 150 g smör 100 g råsocker 1 tsk mald kardemumma 1 tsk vaniljpulver 3 dl mjöl 1 dl cornflakes 1 dl havregryn Tärna smöret och nyp ihop allt till smulor. Skär rabarbern …