Menu

Chokladpaj

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Botten

  • 125 g Kallt Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Kallt Vatten
  • 1 Nypa salt
  1. Blanda socker, salt och mjöl i en bunke, tillsätt där efter smöret i små bitar och vattnet. Nyp ihop allt till en deg.
  2. Plasta och ställ degen i kylen gärna en timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och klä en smörad form med deg, ca 20-22 cm.
  5. Picka massa hål i botten med en gaffel så inte degen reser sig under gräddningen.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter

Fyllning 

  • 225 g Mjölkchoklad
  • 4 Ägg
  • 3 1/2 dl Florsocker
  • 125 g Mjukt smör
  • 3 1/2 dl Grädde
  • 1 1/2 tsk Vanilj
  • 3 msk Kakao
  • 1 1/2 dl florsocker
  1. Vispa Florsocker och äggen tills den börjar tjockna, ställ bunken över ett vattenbad och fortsätt vispa tills den är riktigt tjock det tar ca 8-10 minuter. Låt den svalna lite medans du smälter chokladen.
  2. Blanda in chokladen i äggblandningen , kontaktplasta och ställ den i kylen.
  3. Vispa smöret vitt och luftigt, blanda in chokladblandningen, kontaktplasta och låt svalna.
  4. Vispa grädde, vanilj, florsocker och kakao tills grädden bildar toppar.
  5. Blanda grädden med chokladblandningen och fyll sedan pajskalet.
  6. Låt svalna i ca 2 timmar i kylen
  7. Servera gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche som du smaksätter med mynta,fläder eller lime.

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Saftig rödvinbärskaka med kanel

En saftig chokladkaka med inslag av dom syrliga vinbären. En söt och härlig chokladglasyr rinner över kakan.