Menu

Knäckig Rabarberpaj

  • Details
  • Related Items
  • 400 g rabarber
  • 150 g smör
  • 100 g råsocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl cornflakes
  • 1 dl havregryn
  1. Tärna smöret och nyp ihop allt till smulor.
  2. Skär rabarbern i småbitar och fördela dom i en pajform Som är ca 30 cm.
  3. Eventuellt kan du strö lite socker på rabarbern om dom är sura.
  4. Fördela degsmulorna över rabarbern.
  5. Grädda mitt i ugnen på 225 C i ca 30 minuter
  6. Serveras med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …