Menu

Dulce de Leche fyllda Macarons

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Macaron

  • 90 g Mandelmjöl
  • 90 g Florsocker
  • 2 st Äggvitor
  • 45 g Socker
  • Lila pastafärg
  1. Mixa mandelmjölet och florsockret i en mixer, sikta det så du får ett fint pulver.
  2. Vispa äggvitorna i en torr och fettfri bunke tills du får vita styva toppar. Tillsätt socker lite åt gången. Även den bruna pastafärgen droppar du i så den blandar sig väl i marängen.
  3. Sikta ner mandel och florsockerblandningen i marängen, 1/3 åt gången. Vänd in det med en slickepott försiktigt. När du vänt in allt så rör du tills smeten precis Flyter ihop igen efter du låtit en klick runnit av slickepotten.
  4. Spritsa ut rundlar mindre än en 5 krona på en plåt med bakplåtspapper, jag gillar att göra mindre macarons.
  5. Låt macaronerna vila i rumstemperatur tills dom fått en torr yta, du ska unna peta på dom utan att bli kladdig.
  6. Sätt ugnen på 130 grader.
  7. Grädda dom i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Sänk ugnen till 100 grader och grädda dom ytterligare 4 minuter.
  9. För gärna över bakplåtspapperet på ett galler så svalnar dom fortare och gräddningen avstannar.

Dulce de Lechekräm

  • 2 dl Crème Fraiche ( 34% )
  • 1 dl Äkte Dulce de Leche (Baking Pampas deli)
  1. Vispa Crème Fraiche tills den blir tjock och fast, Det tar tid.
  2. Klicka i Dulce de Lechen och vispa in den tills allt är blandat.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.