Menu

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Macaron

  • 90 g Knäckebröd (150g)
  • 90 g Florsocker
  • 2 st Äggvitor
  • 45 g Socker
  • Ev Brun pastafärg
  1. Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 sekunder till.
  2. Vispa äggvitorna i en torr och fettfri bunke tills du får vita styva toppar. Tillsätt socker lite åt gången. Även den bruna pastafärgen droppar du i så den blandar sig väl i marängen.
  3. Sikta ner knäckebröds och florsockerblandningen i marängen, 1/3 åt gången. Vänd in det med en slickepott försiktigt. När du vänt in allt så rör du tills smeten precis Flyter ihop igen efter du låtit en klick runnit av slickepotten.
  4. Spritsa ut rundlar mindre än en 5 krona på en plåt med bakplåtspapper, jag gillar att göra mindre macarons.
  5. Låt macaronerna vila i rumstemperatur tills dom fått en torr yta, du ska unna peta på dom utan att bli kladdig.
  6. Sätt ugnen på 130 grader.
  7. Grädda dom i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Sänk ugnen till 100 grader och grädda dom ytterligare 4 minuter.
  9. För gärna över bakplåtspapperet på ett galler så svalnar dom fortare och gräddningen avstannar.

Ganache

  • 150 g Mörk choklad
  • 150 g Grädde
  • 2 msk Snabbkaffe
  • 1 msk Flytande glukos
  1. Hacka chokladen.
  2. Värm upp grädden med kaffe pulvret och glukosen och häll den över den hackade chokladen. Låt den gärna stå i rumstemperatur över natten, annar går det bra i kylen några timmar oxå.

Det här med temperaturer när man gör Macaroner är hemskt individuellt från ugn till ugn. Du måste testa dig fram vad som passar dig bäst. dom här graderna passar perfekt i min ugn!
Sen ett tips är att lägga ihop dom och förvara dom i kylen en dag innan du ska servera dom.
Då blir dom så där lagom sega !!

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …