Menu

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Macaron

  • 90 g Knäckebröd (150g)
  • 90 g Florsocker
  • 2 st Äggvitor
  • 45 g Socker
  • Ev Brun pastafärg
  1. Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 sekunder till.
  2. Vispa äggvitorna i en torr och fettfri bunke tills du får vita styva toppar. Tillsätt socker lite åt gången. Även den bruna pastafärgen droppar du i så den blandar sig väl i marängen.
  3. Sikta ner knäckebröds och florsockerblandningen i marängen, 1/3 åt gången. Vänd in det med en slickepott försiktigt. När du vänt in allt så rör du tills smeten precis Flyter ihop igen efter du låtit en klick runnit av slickepotten.
  4. Spritsa ut rundlar mindre än en 5 krona på en plåt med bakplåtspapper, jag gillar att göra mindre macarons.
  5. Låt macaronerna vila i rumstemperatur tills dom fått en torr yta, du ska unna peta på dom utan att bli kladdig.
  6. Sätt ugnen på 130 grader.
  7. Grädda dom i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Sänk ugnen till 100 grader och grädda dom ytterligare 4 minuter.
  9. För gärna över bakplåtspapperet på ett galler så svalnar dom fortare och gräddningen avstannar.

Ganache

  • 150 g Mörk choklad
  • 150 g Grädde
  • 2 msk Snabbkaffe
  • 1 msk Flytande glukos
  1. Hacka chokladen.
  2. Värm upp grädden med kaffe pulvret och glukosen och häll den över den hackade chokladen. Låt den gärna stå i rumstemperatur över natten, annar går det bra i kylen några timmar oxå.

Det här med temperaturer när man gör Macaroner är hemskt individuellt från ugn till ugn. Du måste testa dig fram vad som passar dig bäst. dom här graderna passar perfekt i min ugn!
Sen ett tips är att lägga ihop dom och förvara dom i kylen en dag innan du ska servera dom.
Då blir dom så där lagom sega !!

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.