Menu

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Macaron

  • 90 g Knäckebröd (150g)
  • 90 g Florsocker
  • 2 st Äggvitor
  • 45 g Socker
  • Ev Brun pastafärg
  1. Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 sekunder till.
  2. Vispa äggvitorna i en torr och fettfri bunke tills du får vita styva toppar. Tillsätt socker lite åt gången. Även den bruna pastafärgen droppar du i så den blandar sig väl i marängen.
  3. Sikta ner knäckebröds och florsockerblandningen i marängen, 1/3 åt gången. Vänd in det med en slickepott försiktigt. När du vänt in allt så rör du tills smeten precis Flyter ihop igen efter du låtit en klick runnit av slickepotten.
  4. Spritsa ut rundlar mindre än en 5 krona på en plåt med bakplåtspapper, jag gillar att göra mindre macarons.
  5. Låt macaronerna vila i rumstemperatur tills dom fått en torr yta, du ska unna peta på dom utan att bli kladdig.
  6. Sätt ugnen på 130 grader.
  7. Grädda dom i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Sänk ugnen till 100 grader och grädda dom ytterligare 4 minuter.
  9. För gärna över bakplåtspapperet på ett galler så svalnar dom fortare och gräddningen avstannar.

Ganache

  • 150 g Mörk choklad
  • 150 g Grädde
  • 2 msk Snabbkaffe
  • 1 msk Flytande glukos
  1. Hacka chokladen.
  2. Värm upp grädden med kaffe pulvret och glukosen och häll den över den hackade chokladen. Låt den gärna stå i rumstemperatur över natten, annar går det bra i kylen några timmar oxå.

Det här med temperaturer när man gör Macaroner är hemskt individuellt från ugn till ugn. Du måste testa dig fram vad som passar dig bäst. dom här graderna passar perfekt i min ugn!
Sen ett tips är att lägga ihop dom och förvara dom i kylen en dag innan du ska servera dom.
Då blir dom så där lagom sega !!

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Choklad och pecannöt paj med dulce de lecheglass

Choklad och pecannöts paj är en smakrik paj med kraftig choklad och kolasmak. Den söta dulce de lecheglassen bryter av den kraftiga pajen bra.

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/