Menu

Mördegskakor

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Mördeg

  • 225 g Smör
  • 150 g Florsocker
  • 300 g Vetemjöl
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 st Ägg
  1. Nyp ihop allt utom äggen till en smulig deg.
  2. Tillsätt äggen och knåda snabbt ihop det till en slät och blank deg.
  3. Plasta och kyl degen i minst 20 minuter.

Snurror

  • Pepparmints olja
  • Röd färg
  1. Dela degen på hälften.
  2. Färga och smaksätt den ena degen.
  3. Kavla ut varje deg mellan två bakplåtspapper, den ska vara tunn så då är det lättare att kavla mellan bakplåtspapper, Vilket gör att den inte fastnar. Dom ska kavlas lika stora ungefär.
  4. Dra bort det översta papperet på båda degarna och sen lägger du degytan mot varandra/ovanpå varandra.
  5. Rulla nu försiktigt ihop dom precis som en rulltårta.
  6. För bästa resultat så bör du kyla degen igen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär nu upp längden i ca 5 mm tjocka skivor, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Vill du kan du stoppa klubbpinnar i dom så blir det s,å klubbor.
  9. Grädda på 165 C varmluft i ca 10 minuter.

Ballerina

  1. Stansa ut runda eller kransformade kakor.
  2. Hälften av kakorna stansar du ut ett hål.
  3. Grädda kakorna på 165 C i ca 10 minuter.
  4. Fyll nu kakorna med din favoritfyllning, nutella, sylt eller marmelad.
  5. 1 tsk sen lägger du den kakan du stansa hål i och tryck till lite lätt så fyllningen pyser upp.

Dekorerade Kakor

  1. Stansa ut dom former du vill.
  2. Grädda dom på 165 C i ca 10 minuter.

Kristyr (Räcker till två färger)

  • 1 st äggvita
  • 150 g Florsocker
  • 1 tsk Citronsaft
  • Färg
  1. Vispa ihop allt till en slät och seg kristyr.
  2. Dekorera kakorna och låt dom torka innan du tar i dom.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nutella Brownie

Brownie 4 Ägg 1,3 dl Nutella Vispa äggen tills dom blir ljus och krämig Värm nutellan lite så den blir lite rinnig och vänd ner den i äggsmeten Häll smeten i en form som är …

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …