Menu

Mördegskakor

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Mördeg

  • 225 g Smör
  • 150 g Florsocker
  • 300 g Vetemjöl
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 st Ägg
  1. Nyp ihop allt utom äggen till en smulig deg.
  2. Tillsätt äggen och knåda snabbt ihop det till en slät och blank deg.
  3. Plasta och kyl degen i minst 20 minuter.

Snurror

  • Pepparmints olja
  • Röd färg
  1. Dela degen på hälften.
  2. Färga och smaksätt den ena degen.
  3. Kavla ut varje deg mellan två bakplåtspapper, den ska vara tunn så då är det lättare att kavla mellan bakplåtspapper, Vilket gör att den inte fastnar. Dom ska kavlas lika stora ungefär.
  4. Dra bort det översta papperet på båda degarna och sen lägger du degytan mot varandra/ovanpå varandra.
  5. Rulla nu försiktigt ihop dom precis som en rulltårta.
  6. För bästa resultat så bör du kyla degen igen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär nu upp längden i ca 5 mm tjocka skivor, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Vill du kan du stoppa klubbpinnar i dom så blir det s,å klubbor.
  9. Grädda på 165 C varmluft i ca 10 minuter.

Ballerina

  1. Stansa ut runda eller kransformade kakor.
  2. Hälften av kakorna stansar du ut ett hål.
  3. Grädda kakorna på 165 C i ca 10 minuter.
  4. Fyll nu kakorna med din favoritfyllning, nutella, sylt eller marmelad.
  5. 1 tsk sen lägger du den kakan du stansa hål i och tryck till lite lätt så fyllningen pyser upp.

Dekorerade Kakor

  1. Stansa ut dom former du vill.
  2. Grädda dom på 165 C i ca 10 minuter.

Kristyr (Räcker till två färger)

  • 1 st äggvita
  • 150 g Florsocker
  • 1 tsk Citronsaft
  • Färg
  1. Vispa ihop allt till en slät och seg kristyr.
  2. Dekorera kakorna och låt dom torka innan du tar i dom.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Choklad Cheesecake

Choklad Cheesecake 250 g Maryland Cookies 2 msk Smält Smör 600 g Philadelphia Ost 1,8 dl Socker 2 tsk Vaniljpulver 225 g Mörk Choklad 0,5 dl Ljummet Kaffe 3 st Ägg Glasyr 140 g Mörk …

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.