Menu

Mördegskakor

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Mördeg

  • 225 g Smör
  • 150 g Florsocker
  • 300 g Vetemjöl
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 st Ägg
  1. Nyp ihop allt utom äggen till en smulig deg.
  2. Tillsätt äggen och knåda snabbt ihop det till en slät och blank deg.
  3. Plasta och kyl degen i minst 20 minuter.

Snurror

  • Pepparmints olja
  • Röd färg
  1. Dela degen på hälften.
  2. Färga och smaksätt den ena degen.
  3. Kavla ut varje deg mellan två bakplåtspapper, den ska vara tunn så då är det lättare att kavla mellan bakplåtspapper, Vilket gör att den inte fastnar. Dom ska kavlas lika stora ungefär.
  4. Dra bort det översta papperet på båda degarna och sen lägger du degytan mot varandra/ovanpå varandra.
  5. Rulla nu försiktigt ihop dom precis som en rulltårta.
  6. För bästa resultat så bör du kyla degen igen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär nu upp längden i ca 5 mm tjocka skivor, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Vill du kan du stoppa klubbpinnar i dom så blir det s,å klubbor.
  9. Grädda på 165 C varmluft i ca 10 minuter.

Ballerina

  1. Stansa ut runda eller kransformade kakor.
  2. Hälften av kakorna stansar du ut ett hål.
  3. Grädda kakorna på 165 C i ca 10 minuter.
  4. Fyll nu kakorna med din favoritfyllning, nutella, sylt eller marmelad.
  5. 1 tsk sen lägger du den kakan du stansa hål i och tryck till lite lätt så fyllningen pyser upp.

Dekorerade Kakor

  1. Stansa ut dom former du vill.
  2. Grädda dom på 165 C i ca 10 minuter.

Kristyr (Räcker till två färger)

  • 1 st äggvita
  • 150 g Florsocker
  • 1 tsk Citronsaft
  • Färg
  1. Vispa ihop allt till en slät och seg kristyr.
  2. Dekorera kakorna och låt dom torka innan du tar i dom.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …