Menu

Nötfria Pepparkaksmacarons

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Macaron

  • 90 g Pepparkakor
  • 90 g Florsocker
  • 2 st Äggvitor
  • 45 g Socker
  • Brun pastafärg
  1. Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 sekunder till.
  2. Vispa äggvitorna i en torr och fettfri bunke tills du får vita styva toppar. Tillsätt socker lite åt gången. Även den bruna pastafärgen droppar du i så den blandar sig väl i marängen.
  3. Sikta ner pepparkaks och florsockerblandningen i marängen, 1/3 åt gången. Vänd in det med en slickepott försiktigt. När du vänt in allt så rör du tills smeten precis Flyter ihop igen efter du låtit en klick runnit av slickepotten.
  4. Spritsa ut rundlar mindre än en 5 krona på en plåt med bakplåtspapper, jag gillar att göra mindre macarons.
  5. Låt macaronerna vila i rumstemperatur tills dom fått en torr yta, du ska unna peta på dom utan att bli kladdig.
  6. Sätt ugnen på 130 grader.
  7. Grädda dom i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Sänk ugnen till 100 grader och grädda dom ytterligare 4 minuter.
  9. För gärna över bakplåtspapperet på ett galler så svalnar dom fortare och gräddningen avstannar.

Det här med temperaturer när man gör Macaroner är hemskt individuellt från ugn till ugn. Du måste testa dig fram vad som passar dig bäst. dom här graderna passar perfekt i min ugn!
Sen ett tips är att lägga ihop dom och förvara dom i kylen en dag innan du ska servera dom.
Då blir dom så där lagom sega !!

 

Cream Cheese Frosting

  • 60 g Mjukt smör
  • 3 dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  1. Vispa smöret tills det blir vitt.
  2. Vispa in florsockret och vaniljsockret.
  3. Vispa nu in osten,
  4. Blir den för lös tillsätter du lite mer florsocker, du kan även ställa den i kylen en stund.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Dulce de Leche bullar

Alltså doften av vanilj, kardemumma och kola är oslagbar när man öppnar ugnsluckan. Det är bara att ställa fram ett mjölkglas och njut!

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Elsa tårta

Systerdotter Linn fyllde 4 år!
Och såklart ville hon ha en Elsa tårta!
Det blev med smakerna Geisha och jordgubb, sen spacklade och spritsade jag den med en vit chokladfrosting.