Menu

Hallon Croissanter

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Croissanter

  • 7 1/2 dl (450g) Vetemjöl
  • 3 dl Mjölk 3%
  • 2/3 dl (60g) Socker
  • 35 g Rumstempererat smör
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 10 g Färsk jäst
  • 200 g Kallt smör

Hallondegen

  • 4 dl (240g) Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Mjölk 3%
  • 1/3 dl socker (30g) Socker
  • 15 g Rumstempererat smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk Hallonessens
  • Röd pastafärg
  1. Rör ihop allt till en smidig deg
  2. Plasta och lägg i kylen

Till penslingen

  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • 1 nypa salt

 

  1. Lös upp jästen i mjölken och sen är det bara att blanda allt i en degblandare eller för hand. Arbeta den tills det har blivit en deg. Det gör inget om den är klumpig och grynig. Du får inte arbeta den för länge så glutentrådarna blir för starka.
  2. Platta ihop degen till en fyrkant 20*20cm, plasta och ställ in den i kylen i minst en time.
  3. Kavla ut degen till en rektangel ca 20*40 cm, Skär det kalla smöret tunt med en osthyvel. Fördela smöret jämt över halva deg, platta till och vik sedan över den andra halvan. Nyp ihop alla ändar så du försluter paketet med smör.
  4. Kavla nu försiktigt ut degen till en rektangel på 20*40 cm och gör ett treslag. Du viker ena änden till mitten, och den andra änden viker du över det första viket. Plasta och ställ in i kylen ca 20 minuter. Upprepa ytterligare 2 gånger och rotera degen ett kvarts varv varje gång, efter den sista gången plastar du och låter degen vila i kylskåpet i minst en timme.
  5. Kavla nu ut den färgade degen til ca 3-4 mm tjock och lägg den över croisantdegen. Skär bort den överflödiga röda degen runt kanterna.
  6. Kavla nu ut degen till en rektangel som är 20*60 cm. Skär trianglar som är ca 10 cm i basen. Rulla nu ihop croissanterna från basen till spetsen.
  7. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, plasta och ställ in dom i kylen över natten.
  8. Ta fram plåten och sätt på ugnen på 200 grader.
  9. Vispa upp ägget med salt och vatten, pensla croissanterna väl. Låt dom torka och pensla do en gång till.
  10. Grädda dom nu i ca 22 minuter
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Mini cupcakes med kokos och dulce de lechefrosting

Kokos, Vanilj och Kola…..
Ja det vattnas i munnen!
Dom här små mini cupcakes är både söta att titta på och fruktansvärt goda.

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.