Menu

Hallon Croissanter

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Croissanter

  • 7 1/2 dl (450g) Vetemjöl
  • 3 dl Mjölk 3%
  • 2/3 dl (60g) Socker
  • 35 g Rumstempererat smör
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 10 g Färsk jäst
  • 200 g Kallt smör

Hallondegen

  • 4 dl (240g) Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Mjölk 3%
  • 1/3 dl socker (30g) Socker
  • 15 g Rumstempererat smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk Hallonessens
  • Röd pastafärg
  1. Rör ihop allt till en smidig deg
  2. Plasta och lägg i kylen

Till penslingen

  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • 1 nypa salt

 

  1. Lös upp jästen i mjölken och sen är det bara att blanda allt i en degblandare eller för hand. Arbeta den tills det har blivit en deg. Det gör inget om den är klumpig och grynig. Du får inte arbeta den för länge så glutentrådarna blir för starka.
  2. Platta ihop degen till en fyrkant 20*20cm, plasta och ställ in den i kylen i minst en time.
  3. Kavla ut degen till en rektangel ca 20*40 cm, Skär det kalla smöret tunt med en osthyvel. Fördela smöret jämt över halva deg, platta till och vik sedan över den andra halvan. Nyp ihop alla ändar så du försluter paketet med smör.
  4. Kavla nu försiktigt ut degen till en rektangel på 20*40 cm och gör ett treslag. Du viker ena änden till mitten, och den andra änden viker du över det första viket. Plasta och ställ in i kylen ca 20 minuter. Upprepa ytterligare 2 gånger och rotera degen ett kvarts varv varje gång, efter den sista gången plastar du och låter degen vila i kylskåpet i minst en timme.
  5. Kavla nu ut den färgade degen til ca 3-4 mm tjock och lägg den över croisantdegen. Skär bort den överflödiga röda degen runt kanterna.
  6. Kavla nu ut degen till en rektangel som är 20*60 cm. Skär trianglar som är ca 10 cm i basen. Rulla nu ihop croissanterna från basen till spetsen.
  7. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, plasta och ställ in dom i kylen över natten.
  8. Ta fram plåten och sätt på ugnen på 200 grader.
  9. Vispa upp ägget med salt och vatten, pensla croissanterna väl. Låt dom torka och pensla do en gång till.
  10. Grädda dom nu i ca 22 minuter
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Matbröd

Ett härligt matbröd.
Gjort på ett ekologiskt närodlat mjöl!
Brödet blir mycket godare och får mycket mer karaktär när man får tag på riktigt mjöl istället för dussinmjölet på hyllan i affären!

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Focaccia

Focaccia är ju ett underbart Italienskt bröd. Och det underbara med det är ju att du kan smaksätta det med i stort sätt vad du vill.

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …