Menu

Elsa tårta

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

Botten

  • 5 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1,5 dl Potatismjöl
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker tills det är krämigt och luftigt.
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta ner det och vänd in det i smeten.
  3. Smörj och bröa formen, antingen med ströbröd, kokos, florsocker eller mannagryn,
  4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
  5. Testa med stickan, den ska vara torr.

Geishafluff

  • 3 dl Grädde
  • 200 g Geisha
  1. Bryt geishan i mindre bitar.
  2. Värm grädden och geishan på svag värme tills geishan precis har smält.
  3. Häll över i en bunke och låt den stå i kylen över natten.
  4. Vispa sedan den kalla blandningen till önskad konsistens med elvisp.

Glasskräm

  • 2,5 dl Färdig kall marsansås
  • 2,5 dl Grädde
  1. Vispa grädden lite löst.
  2. Blanda in marsansåsen i grädden och vispa till önskad konsistens.

Vit chokladfrosting

  • 600 g Mjukt smör
  • 200 g Vit choklad (smält)
  • 4 dl Florsocker
  • Blå färg
  1. Vispa smöret länge, det ska bli riktigt vitt
  2. Vispa in florsocker och vit choklad om vart annat, lite åt gången
  3. Färga 2/3 blå, resten har du till håret

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Mikaela skriver:

    Är det en oblat du har spritsat på eller har du målat? 🙂

  2. Linda skriver:

    Hej!
    Var har du köpt denna oblat? Jag hittar inte denna modell någonstans.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Chokladbollspaj

Chokladbollspaj 200 g Smör 3 dl Cornflakes 3 dl Havregryn 2 dl Socker 1 dl Kakao 1 1/2 dl Marsanpulver 1 1/2 dl Karameliserad Mjölk Chokladganache 150 g Mörkchoklad 150 g Grädde Mixa alla torra …

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Saffranslängder

Saffran! Den gyllene bullen. Doften som sprider sig i huset är helt magisk.
Och man kan variera fyllningen och smaksättningen oändligt.
Här kommer ett säkert kort.

Grissini

Det perfekta snackset till fördrinken eller tillbehöret till middagen. Du kan variera smaken på grissinin in i det oändliga. Bara fantasin som sätter stopp!