Menu

Elsa tårta

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

Botten

  • 5 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1,5 dl Potatismjöl
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker tills det är krämigt och luftigt.
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta ner det och vänd in det i smeten.
  3. Smörj och bröa formen, antingen med ströbröd, kokos, florsocker eller mannagryn,
  4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
  5. Testa med stickan, den ska vara torr.

Geishafluff

  • 3 dl Grädde
  • 200 g Geisha
  1. Bryt geishan i mindre bitar.
  2. Värm grädden och geishan på svag värme tills geishan precis har smält.
  3. Häll över i en bunke och låt den stå i kylen över natten.
  4. Vispa sedan den kalla blandningen till önskad konsistens med elvisp.

Glasskräm

  • 2,5 dl Färdig kall marsansås
  • 2,5 dl Grädde
  1. Vispa grädden lite löst.
  2. Blanda in marsansåsen i grädden och vispa till önskad konsistens.

Vit chokladfrosting

  • 600 g Mjukt smör
  • 200 g Vit choklad (smält)
  • 4 dl Florsocker
  • Blå färg
  1. Vispa smöret länge, det ska bli riktigt vitt
  2. Vispa in florsocker och vit choklad om vart annat, lite åt gången
  3. Färga 2/3 blå, resten har du till håret

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Mikaela skriver:

    Är det en oblat du har spritsat på eller har du målat? 🙂

  2. Linda skriver:

    Hej!
    Var har du köpt denna oblat? Jag hittar inte denna modell någonstans.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Söta Vinbärsremmar

Sura rödvinbärsremmar 3-4 dl Rödvinbär 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Strössel 1.5 dl Strösocker 1/2 tsk Citronsyra Mixa bären och passera dom genom en finmaskig …

Lantbröd på Julgröt

Ja nu är Julen slut!
Har ni julgröt över i kylen, varför inte baka bröd på det.
Det resulterar i ett riktigt saftigt och smakrikt bröd!

Twix med en twist

Twix med en twist!
Choklad, kola och nötter är en oslagbar kombination !!
En spröd mördegsbotten, en seg kola och en krämig choklad mm behöver man säga nå mer !

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/