Menu

Elsa tårta

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

Botten

  • 5 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1,5 dl Potatismjöl
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker tills det är krämigt och luftigt.
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta ner det och vänd in det i smeten.
  3. Smörj och bröa formen, antingen med ströbröd, kokos, florsocker eller mannagryn,
  4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
  5. Testa med stickan, den ska vara torr.

Geishafluff

  • 3 dl Grädde
  • 200 g Geisha
  1. Bryt geishan i mindre bitar.
  2. Värm grädden och geishan på svag värme tills geishan precis har smält.
  3. Häll över i en bunke och låt den stå i kylen över natten.
  4. Vispa sedan den kalla blandningen till önskad konsistens med elvisp.

Glasskräm

  • 2,5 dl Färdig kall marsansås
  • 2,5 dl Grädde
  1. Vispa grädden lite löst.
  2. Blanda in marsansåsen i grädden och vispa till önskad konsistens.

Vit chokladfrosting

  • 600 g Mjukt smör
  • 200 g Vit choklad (smält)
  • 4 dl Florsocker
  • Blå färg
  1. Vispa smöret länge, det ska bli riktigt vitt
  2. Vispa in florsocker och vit choklad om vart annat, lite åt gången
  3. Färga 2/3 blå, resten har du till håret

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Mikaela skriver:

    Är det en oblat du har spritsat på eller har du målat? 🙂

  2. Linda skriver:

    Hej!
    Var har du köpt denna oblat? Jag hittar inte denna modell någonstans.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Choklad Cheesecake

Choklad Cheesecake 250 g Maryland Cookies 2 msk Smält Smör 600 g Philadelphia Ost 1,8 dl Socker 2 tsk Vaniljpulver 225 g Mörk Choklad 0,5 dl Ljummet Kaffe 3 st Ägg Glasyr 140 g Mörk …

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!

Saftig Chokladkaka

En fruktansvärt saftig och smakrik chokladkaka. Lätt att göra men imponerar på vilken fikagäst som helst.

Nutella chokladbollar

Att ta en tugga av en chokladboll är ju ljuvligt, men tänk när den är fylld med nutella… Det är kärlek det!

Chokladpaj

En chokladpaj för chokladälskare. Den är len och mjuk och smälter när man stoppar den i munnen.
Servera pajen gärna med lättvispad grädde eller vispad cremé fraiche med mynta, fläder eller lime.