Menu

Elsa tårta

  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items

Botten

  • 5 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 1,5 dl Potatismjöl
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker tills det är krämigt och luftigt.
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta ner det och vänd in det i smeten.
  3. Smörj och bröa formen, antingen med ströbröd, kokos, florsocker eller mannagryn,
  4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
  5. Testa med stickan, den ska vara torr.

Geishafluff

  • 3 dl Grädde
  • 200 g Geisha
  1. Bryt geishan i mindre bitar.
  2. Värm grädden och geishan på svag värme tills geishan precis har smält.
  3. Häll över i en bunke och låt den stå i kylen över natten.
  4. Vispa sedan den kalla blandningen till önskad konsistens med elvisp.

Glasskräm

  • 2,5 dl Färdig kall marsansås
  • 2,5 dl Grädde
  1. Vispa grädden lite löst.
  2. Blanda in marsansåsen i grädden och vispa till önskad konsistens.

Vit chokladfrosting

  • 600 g Mjukt smör
  • 200 g Vit choklad (smält)
  • 4 dl Florsocker
  • Blå färg
  1. Vispa smöret länge, det ska bli riktigt vitt
  2. Vispa in florsocker och vit choklad om vart annat, lite åt gången
  3. Färga 2/3 blå, resten har du till håret

 

 

Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Mikaela skriver:

    Är det en oblat du har spritsat på eller har du målat? 🙂

  2. Linda skriver:

    Hej!
    Var har du köpt denna oblat? Jag hittar inte denna modell någonstans.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nötfria Pepparkaksmacarons

Macaron 90 g Pepparkakor 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Brun pastafärg Mixa pepparkakorna i en mixer, när dom är ett fint pulver så tillsätter du florsockret och mixar i ca 15 …

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.