Menu

Mangoglaserad moussetårta

  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items

Botten

  • 1 st Ägg
  • 1/2 dl Strösocker
  • 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Hett vatten
  1. Vispa ägg och socker vitt och luftigt
  2. Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i äggblandningen, Och rör ner vattnet
  3. Häll smeten i en springform som är 20 cm i diameter. Grädda på 225 grader i 7-8 minuter

Lime och kiwipannacotta 

  • 2,5 st Gelatinblad
  • 2 1/2 dl Grädde
  • 3 st Kiwi
  • 1 st Lime , Bara skalet
  • 1 Vaniljstång
  • 1 dl Strösocker
  1. Blötlägg gelatinbladen
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i grädden tillsammans med sockret.
  3. Riv skalet utav limen, Gröp ur eller skala kiwin. Skär ner den i mindre bitar och blanda ner det i grädden.
  4. Låt det koka upp, ta ur vaniljstången och mixa blandningen slät, sila den genom en sil ner i en ren kastrull.
  5. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dom i blandningen. Rör tills gelatinet har löst upp sig helt.
  6. Låt pannacottan stå ett tag så den börjar att sätta sig innan du häller den över botten. Annars så suger botten åt sig pannacottan.
  7. Ställ den i kylen 1-2 timmar så den har börjat sätta sig innan du häller över gelén.

Hallongelé

  • 3 st Gelatinblad
  • 150 g Hallon
  • 1 dl Hallonsaft (Koncentrerad)
  • 100 g Socker
  • 2 msk Flytande glykos
  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Mixa hallonen och låt dom passera genom en finmaskig sil.
  3. OBS!! Vispa inte rör. Vispar du så kommer det bildas luftbubblor.
  4. Koka upp allt och där efter stänger du av värmen och rör i gelatinbladen tills dom har smält.
  5. Låt gelén svalna innan du häller gelén över pannacottan.
  6. Ställ den i kylen medans du gör den vita chokladmoussen.

Vit chokladmousse

  • 4 Gelatinblad
  • 1 1/4 + 7 dl Grädde
  • 300 g Hackad Vit choklad
  • 2/3 dl Socker
  • 1 msk Vatten
  • 4 st Äggulor
  1. Blötlägg Gelatinbladen i kallt vatten
  2. Värm grädden och häll den över den hackade chokladen
  3. Vispa 7 dl Grädde löst
  4. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och sjud tills temperaturen har nått 121 grader.
  5. Vispa under tiden äggulorna krämiga.
  6. Häll sockerlagen i en fin stråle samtidigt som du vispar med elvisp.
  7. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme tills dom har smält, häll dom i en fin stråle i äggblandningen, fortsätt vispa tills blandningen har svalnat.
  8. Vänd ner chokladen i blandningen där efter grädden.
  9. Flytta nu över tårtan från 20 cm formen till en form som är 24 cm.
  10. Häll den vita chokladmoussen över och runt om, knacka och skaka lite försiktigt så det inte finns nå luftfickor kvar.
  11. Ställ in tårtan i frysen nu. Den ska frysas minst 4 timmar, gärna över natten.

Mangoglaze

  • 50 g Vatten
  • 160 g socker
  • 135 g Grädde
  • 75 g Mangopuré
  • 35 g Vatten
  • 9 g Maizena
  • 4,5 g Gelatinpulver
  1. Blötlägg gelatinpulvret.
  2. Koka upp grädden.
  3. Koka upp socker och 50 g vatten till 155 grader.
  4. Blanda i den varma grädden.
  5. Blanda ihop Maizena, 35 g vatten och mangopurén.
  6. Rör ner blandningen i kastrullen med gräddblandingen och koka i ca 3 minuter.
  7. Rör nu ner gelatinet, häll över i en ren bunke och kontaktplasta glazen, låt den stå i kylen tills den är helt kyld. Gärna över natten.
  8. Värm nu upp glazen till 35 grader innan du häller den över tårtan.
  9. Ställ nu den frusna tårtan på ett galler eller en upp och nervänd bunke .
  10. Häl glazen över tårtan , dra gärna med en rak spattel över tårtan så man får bort överskottet.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
  1. Sandra skriver:

    Hej!
    Har tänkt göra denna fina tårtan till påsk. Jag undrar även hur du gjort dekorationerna ovanpå? 🙂
    Tack på förhand!

    • admin skriver:

      Får ursäkta för sent svar….. Har haft fullt upp och inte riktigt hunnit med .
      Jag har tempererat choklad, färgade lite röt och pensla den på en plast remsa, sen strök jag ut den vita chokladen över och forma till den som jag vela ha.
      Försent men hoppas du får användning av det senare 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Juliga Dammsugare

Perfekt när du får pepparkaksdeg över efter baket.
Röd marsipan, pepparkaksdeg och vit choklad!
Det kan ju bara bli bra!

Chokladbräck

Är ni ute i sista minuten och åt upp allt godis igår på uppesittarkvällen så är det här perfekt!
Smält chokladen och strö på precis vad du vill!!
Bara fantasin som sätter stopp!
God Jul på er alla!!

Vit choklad och halloncheesecake

Den syrliga osten och hallonet gifter sig bra med den söta vita chokladen och den himmelsk krämiga chokladganachen.
Den är lätt att förbereda i förväg och perfekt att ha till både fest och eftermiddagsfikat.

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.