Menu

Dulce de Leche bullar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Vetedegen

  • 5 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 150g smör rumstemp
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 msk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1100 g  Manitoba Cream

 

  1. Smula jästen i degbunken
  2. Mortla kardemumman, värm upp mjölken med kardemumman, får inte bli varmare än 30 grader
  3. Rör ut jästen med lite utav mjölken
  4. Blanda allt förutom smör och salt, spar 200g mjöl så kan du tillsätta det om det behövs. Viktigt så inte degen blir mjöl stinn
  5. Kör degblandaren så degen precis går ihop, då tillsätter du saltet och smöret i omgångar
  6. Kör degblandaren på medelhastighet i 10-15 minuter, kolla så du har fått bra glutentrådar
  7. Täck bunken med plastfilm och en bakduk över, låt jäsa 45 minuter eller dubbel storlek
  8. Kavla ut och bred ut dulce de lechen på degen, gör 25 st knutar
  9. Täck med en bakduk och låt dom jäsa återigen 45 minuter
  10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom 10-12 minuter på 225 grader
  11. Pensla bullarna med kardemummasirap när dom kommer ut ur ugnen så får du dom så där glansiga och fina.

 

Kardemummasirap

 

  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 msk stött kardemumma
  1. Koka upp och låt det sjuda tills sockret har lösts upp

Fyllning

  • Dulce de leche
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saftig rödvinbärskaka med kanel

En saftig chokladkaka med inslag av dom syrliga vinbären. En söt och härlig chokladglasyr rinner över kakan.

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Churros

Churros 2 dl Vatten 125g Vetemjöl 80g Smör 50g Socker 4g Salt 3 Ägg   Sockerblandning  2 dl Socker 2 msk Kanel Koka upp vatten, smör, socker och salt Tillsätt mjölet och rosta smeten några …

Glaserad moussetårta

Alltså glaserade tårtor!! Finns det nå häftigare?
Dom ser så lyxiga ut, och inte så svåra som dom ser ut att vara.
Dom tar lite tid att göra men det är det värt när man står där med en färdig tårta som bara glänser !
Och glazen som blir över kan du frysa och använda till nästa projekt !
Lycka till!