Menu

Dulce de Leche bullar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Vetedegen

  • 5 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 150g smör rumstemp
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 msk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1100 g  Manitoba Cream

 

  1. Smula jästen i degbunken
  2. Mortla kardemumman, värm upp mjölken med kardemumman, får inte bli varmare än 30 grader
  3. Rör ut jästen med lite utav mjölken
  4. Blanda allt förutom smör och salt, spar 200g mjöl så kan du tillsätta det om det behövs. Viktigt så inte degen blir mjöl stinn
  5. Kör degblandaren så degen precis går ihop, då tillsätter du saltet och smöret i omgångar
  6. Kör degblandaren på medelhastighet i 10-15 minuter, kolla så du har fått bra glutentrådar
  7. Täck bunken med plastfilm och en bakduk över, låt jäsa 45 minuter eller dubbel storlek
  8. Kavla ut och bred ut dulce de lechen på degen, gör 25 st knutar
  9. Täck med en bakduk och låt dom jäsa återigen 45 minuter
  10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom 10-12 minuter på 225 grader
  11. Pensla bullarna med kardemummasirap när dom kommer ut ur ugnen så får du dom så där glansiga och fina.

 

Kardemummasirap

 

  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 msk stött kardemumma
  1. Koka upp och låt det sjuda tills sockret har lösts upp

Fyllning

  • Dulce de leche
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.

vit choklad och blåbärstryffel

Det syrliga blåbärspulvret bryter perfekt den söta vita chokladen.
Gillas av både vuxna och barn.

Mördegskakor

Mördegskakor är ju så roliga att göra, man kan ju variera dom i mängder.
Olika färger, smaksättningar, nötter, snittade, spritsade…. ja det finns hur mycket som helst.
Här kommer några varianter.

Knäckig Rabarberpaj

400 g rabarber 150 g smör 100 g råsocker 1 tsk mald kardemumma 1 tsk vaniljpulver 3 dl mjöl 1 dl cornflakes 1 dl havregryn Tärna smöret och nyp ihop allt till smulor. Skär rabarbern …

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble

Fudge.. ja det finns en oändligt många olika fudge.
Men den här har ni nog aldrig smakat.
Den smakar vit choklad och JORDÄRTSKOCKA!! Ja ni hörde rätt!
Jordärtskocka har varit en favorit i matlagningen länge, ex soppa eller i en rotsaksgratäng.
Iallafall för mig kommer den här att vara favoriten bland julgodiset!