Menu

Dulce de Leche bullar

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Vetedegen

  • 5 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 150g smör rumstemp
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 msk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1100 g  Manitoba Cream

 

  1. Smula jästen i degbunken
  2. Mortla kardemumman, värm upp mjölken med kardemumman, får inte bli varmare än 30 grader
  3. Rör ut jästen med lite utav mjölken
  4. Blanda allt förutom smör och salt, spar 200g mjöl så kan du tillsätta det om det behövs. Viktigt så inte degen blir mjöl stinn
  5. Kör degblandaren så degen precis går ihop, då tillsätter du saltet och smöret i omgångar
  6. Kör degblandaren på medelhastighet i 10-15 minuter, kolla så du har fått bra glutentrådar
  7. Täck bunken med plastfilm och en bakduk över, låt jäsa 45 minuter eller dubbel storlek
  8. Kavla ut och bred ut dulce de lechen på degen, gör 25 st knutar
  9. Täck med en bakduk och låt dom jäsa återigen 45 minuter
  10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom 10-12 minuter på 225 grader
  11. Pensla bullarna med kardemummasirap när dom kommer ut ur ugnen så får du dom så där glansiga och fina.

 

Kardemummasirap

 

  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 msk stött kardemumma
  1. Koka upp och låt det sjuda tills sockret har lösts upp

Fyllning

  • Dulce de leche
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde

Semlor i all ära men jag är ju barnsligt förtjust i choklad. Så i mina semlor är det choklad istället för mandelmassa.
Och sen tycker jag att dom oftast är för stora. Här gör jag minisemlor, vill man ha mer så tar man ju såklart två !!
Briochebullen gör bullen extra saftig och smörig vilket jag tycker lyfter till en ny nivå!

Somrig moussetårta

Botten 2 st Ägg 3/4 dl Strösocker 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 msk Hett vatten Vispa ägg och socker vitt och luftigt Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i …

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Äppelkaka

Botten 7,5 dl Vetemjöl 4,5 dl Strösocker 3 msk Vaniljsocker 6 tsk Bakpulver 250 g Smör 4 Ägg 3 dl Mjölk Äpplen 3 Äpplen 1 dl Farinsocker 2 msk Kanel 2 msk Smör Pärlsocker   …

Frasig wienerpaj fylld med äpple

Frasig wienerpaj som är fylld med äpplen, kanel, vanilj och lönnsirap. Toppad med smält choklad och florsocker.