Dulce de Leche bullar
- Details
- Leave a Comment
Vetedegen
- 5 dl mjölk
- 50g jäst
- 150g smör rumstemp
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 msk stött kardemumma
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljpulver
- 1100 g Manitoba Cream
- Smula jästen i degbunken
- Mortla kardemumman, värm upp mjölken med kardemumman, får inte bli varmare än 30 grader
- Rör ut jästen med lite utav mjölken
- Blanda allt förutom smör och salt, spar 200g mjöl så kan du tillsätta det om det behövs. Viktigt så inte degen blir mjöl stinn
- Kör degblandaren så degen precis går ihop, då tillsätter du saltet och smöret i omgångar
- Kör degblandaren på medelhastighet i 10-15 minuter, kolla så du har fått bra glutentrådar
- Täck bunken med plastfilm och en bakduk över, låt jäsa 45 minuter eller dubbel storlek
- Kavla ut och bred ut dulce de lechen på degen, gör 25 st knutar
- Täck med en bakduk och låt dom jäsa återigen 45 minuter
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom 10-12 minuter på 225 grader
- Pensla bullarna med kardemummasirap när dom kommer ut ur ugnen så får du dom så där glansiga och fina.
Kardemummasirap
- 1 ½ dl socker
- 1 dl vatten
- 3 msk stött kardemumma
- Koka upp och låt det sjuda tills sockret har lösts upp
Fyllning
- Dulce de leche