Menu

Saffranslängder

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Degen

  • 2 pkt Saffran
  • 1 pkt Jäst
  • 5 dl Mjölk
  • 2 dl Vanilj yoghurt
  • 200 g Rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 krd salt
  • 1000-1200 g Vetemjöl ( Manitoba cream )

 

  • 300 g Rumsvarmt smör
  • 4 dl farinsocker
  • 400 g flagad mandel
  • 1 Ägg
  1. Smält 50 g av smöret tillsammans med saffranet och sockret, tills sockret har lösts upp lite.
  2. Häll i mjölken och rör om. Den temperaturen räcker, du behöver inte värma upp den till 37 grader.
  3. Smula sönder jästen i degbunken och häll blandningen över, rör tills jästen har lösts upp.
  4. Häll i hälften av mjölet så du får en deg, där efter klickar du i resten av smöret, yoghurten,ägget och saltet.
  5. Tillsätt nästan all mjöl. hellre lite för lite än för mycket.Kör tills degen är blank och släpper från kanterna. Gör glutentestet. Du tar en bit deg med mjöliga händer, rulla till en boll och försök sen att dra isär degen till ett segel. Det ska vara så tunt så du nästan ser igenom det. Spricker degen ska den köras längre.
  6. Jäs under bakduk till dubbel storlek ca 30-40 minuter
  7. Dela upp degen i 4 delar. Kavla ut degen och bred på smöret, strö socker och mandel över.rulla ihop den till en korv. Dela korven på två och klipp sedan med sax i en lutande vinkel, Vik varje del åt vartannat håll.
  8. Jäs under bakduk till dubbel storlek ca 30-40 minuter
  9. Sätt ugnen på 220 grader
  10. Pensla längderna med ägg och strö sedan mandel över
  11. Grädda i 15-20 minuter. innertemperaturen ska vara 97 grader.
  12. Du kan pensla dom med sockersirap efter gräddningen om du vill ha dom glansiga och fina som på konditori.

Sockersirap

  • 1 dl Socker
  • 1 dl Vatten
  1. Sjud tills sockret har smält.
  2. Pensla på dom nygräddade bullarna.
Dela gärnaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Knäckebrödmacarons med kaffe och chokladganache

Macaron 90 g Knäckebröd (150g) 90 g Florsocker 2 st Äggvitor 45 g Socker Ev Brun pastafärg Mixa knäckebrödet i en mixer, sikta det så du får 90 g fint pulver då tillsätter du florsockret och …

Hallon Croissanter

Alltså det finns inge bättre än nybakta croissanter till frukost. Det här receptet får dom jäsa över natten och sen är det bara att grädda dom dagen efter till frukost.

Choklad och Kolapaj

Här kommer receptet på Choklad och kolapajerna som jag hade med i Hela Sverige Bakar!
Balansen mellan den söta chokladen och den salta kolan är magisk!
Dom grymma silikonformerna kommer från http://pufz.se/

Chokladkubb

Nygräddad kubb med ett glas mjölk!!!!
Det är ju nästan lika bra som nygräddade bullar eller vad säger ni!?
Men chokladkubb!!!
Det låter konstigt det håller jag med om.
Men som chokladälskare så måste man testa.
Och jag lovar att det vart succé!! Riktigt riktigt gott, saftiga och med en härlig chokladsmak som sprids i munnen när man tuggar på den grovt hackade chokladen!
Testa vettja och låt mig få ett utlåtande!

Saltlakritsfudge

En saltlakritsfudge med lite smak av kola, som bara försvinner i munnen.
Du stoppar den i munnen och den bara smälter.
Den är förförande god och kommer absolut bli en favorit bland lakritsälskare.